- Reisen var ikke noe problem

Liverpool er vel fremme i Madrid, og Javier Mascherano uttalte under pressekonferansen at han syntes reisen hadde gått greit. Nå fokuserer spillerne på kampen i morgen kveld.

Javier Mascherano er vant med lange reiser i forbindelse med Argentinas landskamper, og hadde ingen problemer med tilbringe 24 timer på reisefot på tog, busser og fly.

- Når jeg reiser hjem til Argentina er det alltid en lang reise. Da er jeg som regel på reisefot i 17-18 timer. Dette var en fin tur. Vi snakket mye sammen. Det positive er at jeg nå kjenner lagkameratene mine litt bedre, kunne argentineren smilende fortelle pressekorpset vel fremme i Madrid.

- Etter en lang reise, fokuserer vi nå på kampen. Vi vet at vi kan få med oss et godt resultat om vi gjør de riktige tingene, la han til.

- Det er snakk om en semifinale, og da kan du ikke bruke tretthet som unnskyldning. Det skal spilles 90 minutter, og vi må spille opp mot vårt beste for å nå finalen. Tretthet kan ikke være noe tema.

- Alle vet at vi har hatt en lang reise, men nå er vi her, og vi er klare til å spille. Forhåpentligvis får vi med oss et godt resultat hjem til Liverpool.

Mascherano har fortsatt til gode å vinne noe med Anfield-klubben etter at han kom til Merseyside i januar 2007.

- Trofeer er hva jeg ønsker meg. Det sa jeg for noen uker siden også. Dette er den viktigste kampen så langt i sesongen for oss.

- Som spiller ønsker du alltid å vinne. Når karrieren er over ønsker jeg å telle opp hvor mange trofeer jeg har vunnet. Vi har en mulighet her. Vi er i en semifinale, og det er bare et steg igjen til finalen. Vi må yte 100% og sørge for at vi spiller finale i Hamburg 12.mai. Det er alt jeg kan si.

- Dette er veldig viktig for meg og mine lagkamerater. Hadde det ikke vært det, hadde vi ikke tatt reisen!

Mascherano fikk også spørsmål om hvor ofte han tenker på finaletapet i Champions League-finalen i Aten for snart tre år siden.

- Jeg tenker ikke på fortiden. Det er nåtiden som gjelder for meg. Jeg prøver å leve i nuet. Vi har to semifinaler som skal spilles for å sørge for at vi spiller finale 12.mai og gir supporterne en flott dag.

- Når du taper er det selvsagt skuffende. Finalen i Aten var ingen god opplevelse, men jeg prøver å ta med meg det positive også når vi taper. Vi kom oss til finalen i 2007. Vi klarte ikke å vinne den, men vi var der. Det er viktig. Det er viktig å være i finaler. Men vi kan ikke tenke på det som skjedde for tre år siden nå. Dette er et helt annet lag.

Mascherano innrømmer at det var et skudd for baugen å miste Fernando Torres foran kampene mot spissens gamle arbeidsgiver.

- Fernando er selvsagt veldig viktig for oss. Han ønsket så inderlig å spille her. Han er i god form for øyeblikket, men dessverre er han ikke her. Vi må prøve å erstatte ham, og noen av våre spillere greide det i siste ligakamp.

- Fernando er skuffet over at han ikke kan hjelpe oss til finalen. Det er hva som teller nå. For ham ville dette selvfølgelig ha vært en spesiell kamp, men vi vet han støtter oss, og dersom vi når finalen håper vi han kan være tilstede på den.

Javier Mascherano er for øvrig den eneste Liverpool-spilleren som vil måtte stå over returkampen mot Atletico, dersom det vanker gult kort i morgen kveld.