- Seier i derbyet kan gi oss et løft

Jamie Carragher håper at en seier over erkerival Everton i morgen kan gi Liverpool et løft, og snu trenden slik at de røde kan kjempe om en plass blant de fire øverste på tabellen når sesongen nærmer seg slutten.

Liverpools visekaptein er sikker på at begge lag vil vise seg fra en bedre side enn tabellsituasjonen tilsier når de møtes på Goodison Park i morgen.

- Det er alltid mye som står på spill i disse kampene, av åpenbare grunner. Det spesielle med dette lokaloppgjøret er at det laget som taper vil ligge på nedrykksplass. Vinnerlagets supportere vil nok gi det andre laget tyn på grunn av dette, så det bidrar til litt ekstra nerve, uttaler Carragher til Liverpoolfc.tv.

- Begge lag startet sesongen med målsetting om å kjempe om en plass blant topp fire, og jeg tror fortsatt ikke det er utelukket. Det er veldig jevnt, og det er fortsatt mye igjen av sesongen. Jeg mener at Everton og Liverpool fortsatt er to av de beste lagene i landet, og nå er det opp til oss selv å vise det ute på banen. Forhåpentligvis klarer vi det i morgen.

Liverpool har vunnet de tre siste lokaloppgjørene på Goodison, men Carragher legger ikke stor vekt på dette.

- Det er alltid tette kamper på Goodison, men vi har en god statistikk der. Banen er veldig smal, og tempoet vil være høyt på grunn av det. Det fører til en fantastisk atmosfære, og en god kamp. Vi har håndtert dette fint de siste årene, og forhåpentligvis klarer vi det i morgen også. Mange av spillerne i troppen har vært med på å oppnå gode resultater der tidligere, noe som burde gi oss selvtillit.

- Sesongen så langt har ikke vært bra, verken for oss eller Everton. Men spiller vi opp mot vårt beste, har jeg god tro på et positivt resultat. Men Goodison er definitivt en av de vanskeligste arenaene å spille på i Premier League. Det har Man Utd også fått erfare. Det er et tøft sted å besøke, så vi bør være stolte over den statistikken vi har der. Det er aldri enkelt å vinne der.

Nå går de røde til lokaoppgjøret uten å ha vunnet på sine fem siste kamper. Noe som har ført til at laget er under press.

- Det følger alltid enormt press med å spille for Liverpool FC. Taper vi et par kamper, vil media og alle snakke om det. Det er bare rett og rimelig, da vi er en av de største klubbene i verden. Men jeg tror faktisk ikke dette påvirker spillerne i særlig grad. Dette er toppspillere, landslagsspillere som alle har spilt i store kamper tidligere også. Presset er der, men jeg tror ikke det påvirker spillernes prestasjoner i negativ retning.