- Spillerne må ta ansvar

Dirk Kuyt mener han og hans lagkamerater må ta ansvar for de dårlige sportslige resultatene denne sesongen. Nå oppfordrer hollenderen alle i klubben til å lære av feilene som har vært gjort det siste året, samtidig som han krysser fingrene for at Torres og Gerrard ikke forlater klubben.

Liverpool endte årets Premier League på 7.plass, etter 0-0 borte mot Hull i går. Klubbens svakeste ligaplassering siden 1999. Det betyr en tidlig start på 2010/11-sesongen, med Europa League-kvalifisering allerede i slutten av juli, bare 18 dager etter VM-finalen.

- Det har vært en vanskelig sesong. Vi gjorde alt vi kunne for å forandre på ting. Inntil for ti dager siden kjempet vi om et trofé, men det ville seg ikke for oss. Folk vil si at vi skal glemme det som har skjedd, men det vi egentlig må gjøre er å lære fra feilene vi har gjort. Neste sesong må vi sørge for å være på tå hev, og prestere fra start av, slår Kuyt fast til Liverpool Echo.

- I fotball kan du aldri være sikker på hva som vil skje, og for øyeblikket ser det ut til at klubben befinner seg i en veldig vanskelig posisjon. Vi er på utkikk etter nye eiere, og vi vet ikke hvilke spillere som blir og hvilke som forsvinner, legger han til.

- Men Liverpool er en klubb med en stor historie og fantastiske supportere, og vi må holde sammen og stå på videre. Alle spillerne er interesserte i å få vite hva som skjer, men skal vi være ærlige så kan vi ikke legge skylden for våre svake prestasjoner på utenomsportslige ting.

- Vi forsøkte å beholde fokus ute på banen. Det var hva vi gjorde, akkurat som alle andre. Vi klarte bare ikke å prestere godt nok for klubben.

Kuyt håper nå at både manager Rafael Benitez og stjernespillerne Steven Gerrard og Fernando Torres fortsetter i klubben, trass i de mørke skyene som henger over Anfield.

- Manageren har fire år igjen av sin kontrakt, så jeg forventer ikke at han forlater klubben uten at noe spesielt skjer. Men det aller viktigste er at vi beholder våre beste spillere. Forhåpentligvis kan vi kjøpe noen flere nøkkelspillere også, og begynne å vinne trofeer.

Kuyt fikk en heading reddet på målstreken i går, mens både Gerrard og Aquilani hadde forsøk i treverket.

- Vi håpet å avslutte sesongen med et godt resultat, så vi kunne ta sommerferie med en slags godfølelse. Men dessverre ble det ikke slik. Stevie var nærme, og vi hadde også et par andre sjanser. Vi presset på, men fikk ikke det resultatet vi ønsket oss, noe som var skuffende, avslutter en frustrert nederlender.