- Stor sans for de nye eierne

Sjefen for Premier League, Richard Schudamore, sier at det var aldri noen fare for at en overtakelse av LFC ikke skulle skje fyldes, og at han har stor aktelse for NESV.

- Jeg mener overtakelsen gikk så glatt som den kunne ha gjort, sier Schudamore til BBC 5 angående salget til John W. Henry og NESV. Sjefen for den øverste ligaen i England innrømmer imidlertid at det også kunne ha vært situasjonen om partene hadde stått på omvendt side og det var Hicks og Gillett som igjen skulle kjøpe LFC.

- De passerte også våre tester i sin tid og de ville ha passert testene nå som individer.

- Det var uunngåelig at et skifte av eiere ville skje og det var ganske uunngåelig at det ville bli en anspent slutt på det hele. Klubben var imidlertid aldri i fare. Det var flere som hadde lagt inn bud og utfallet var slik en forventet.

- Verden har gått videre og en slik type lån mot en slik type aktivum vil ikke være tilgjengelig lenger, sier Schudamore om avtalen hvor Hicks og Gillett kjøpte Liverpool med lånte penger og garanti mot klubben.

- Hvis vi mener at lånebeløpet er for høyt og driften der igjen ikke er bærekraftig, da har vi nå mye mer makt til å hindre at dette skjer eller påtvinge strengere kontroll over klubben. Det vil være veldig vanskelig å kunne stoppe overtakelser ved hjelp av lån, men betingelsene må det strammes inn på.

- Liverpool er en fantastisk klubb, og til tross for at de har slitt i det siste greide de å tiltrekke seg nye eiere. Vi må alle håpe at disse eierne nå vil gjøre en god jobb der.

- Jeg tilbrakte atskillig med tid sammen med de nye eierne og jeg har stor sans for dem. De forstod hva dette dreier seg om for fansen, og at de ønsker igjen å føle seg som en del av klubben.

- De forstår seg på sport. De vil være de første til å se at de ikke forstår alt om engelsk fotball, men de har gjennom det arbeidet de har gjort med Boston Red Sox vist at de vet hvordan de skal bringe sportslig suksess til en fantastisk klubb.