- Vi er i fremgang

Paul Konchesky erkjenner at både laget og ham selv startet denne sesongen svakt, men at man nå må følge opp fremgangen fra de siste kampene og da spesielt på fremmed gress.

- Jeg synes det er mye positivt for øyeblikket og hvis vi fortsetter fremgangen er det ingen grunn til at vi ikke kan få en god andre halvdel av sesongen, sier Konchesky til LFC Weekly. – For min egen del håper jeg at jeg kan bli bedre og det vil også gjelde for laget.

Liverpool har krøpet oppover tabellen de siste ukene, men før morgendagens møte med Newcastle står man fortsatt med bare en borteseier på åtte forsøk i Premier League 2010/11.

- Vi var trolig litt uheldige som ikke fikk med oss poeng fra Spurs i siste bortekamp, fortsetter Paul Konchesky. – Vi hadde noen bra sjanser til å øke vår ledelse og tok ikke vare på dem. En kan vel si at de tok over etter pause, men da de misset straffe trodde jeg det skulle bli vår dag. Å slippe inn to scoringer på en slik måte som vi gjorde var tøft.

- Det vi kan ta med oss var at vi skapte sjanser. Det er et tegn på at vi er på rett vei, nå gjelder det bare å ta vare på mulighetene også i våre bortekamper.

- Jeg har erfart hva Roy Hodgson kan gjøre og vet hva han er god til, sier mannen som i likhet med sin manager har tatt veien fra Fulham.

- Det er klart at vi ikke fikk noen god start her, men jeg visste at han ikke ville få panikk. Han har tro på hva han driver på med og hva laget kan gjøre.

- Det er spillere her med store navn og som har mye erfaring. Det var bare et spørsmål om tid før vi ville få fremgang. Det startet nylig da vi hadde et tap på åtte kamper i cup og liga, noe som er brukbart. Fortsatt er ikke ligaplasseringen hva vi ønsker, men det er lyspunkter.

- Den største forskjellen her og i klubber hvor jeg har spilt tidligere er hva som forventes av en. Dette er en stor klubb og fansen forventer mye, noe som er helt på sin plass. De er vant til at vi skal være blant de fire beste i ligaen og ønsker oss tilbake dit så fort som mulig. De støtter oss virkelig, og med deres hjelp kan vi komme tilbake dit.

- Jeg pleide å spille venstreving da jeg vokste opp, men har blitt flyttet bakover på banen. Her i Liverpool med Johnno (Glen Johnson) på den andre flanken, blir det til at jeg må være litt mer forsiktig med å gå framover da han elsker å angripe. Hvis vi begge går framover samtidig vil det kunne bety trøbbel. Det gjelder å finne den rette balansen, og det blir lettere når du spiller med gode spillere slik som her og lærer dem bedre å kjenne.