- Vi hadde fortjent poeng

Mål fra Tim Cahill og Mikel Arteta avgjorde dagens Merseyside-derby til Roy Hodgsons store fortvilelse. Manageren er imidlertid av den formening at de røde spilte meget bra, og hadde fortjent poeng fra kampen.

- Jeg visste at dette kom til å bli en vanskelig kamp å vinne. Vi ble satt under sterkt press til å begynne med, noe du som regel blir her på Goodison. De kjørte over oss, og gjorde det vanskelig for oss å få tak i ballen. Men mot slutten av første omgang ble det bedre. Jeg mener at vi mot slutten av første omgang mer enn utlignet det overtaket de hadde hatt inntil da, siteres Hodgson av Liverpoolfc.tv.

- Etter det jeg så, dominerte vi annenomgangen totalt. Jeg synes vi holdt formasjonen bra, og kvaliteten på pasningsspillet og bevegelsene våre var bra. Vi gjorde ikke mål, og Everton gjorde det, men jeg nekter å akseptere påstander om at vi ble utspilt eller var underlegne på noen måte. Jeg så spillet i annen omgang, og dette var den beste prestasjonen dette Liverpool-laget har levert i min tid i klubben. Det er jeg helt klar på.

- Vi hadde ballen mye etter pause, og slo leir langt inne på deres banehalvdel i store perioder. Jeg synes vi skapte store problemer for dem, men det er vanskelig å få de opplagte målsjansene mot lag som forsvarer en tomålsledelse.

Tidspunktet for Artetas 2-0 scoring var et slag i trynet for Liverpool, da det kom rett etter pause. Hodgson innser at laget hans slipper inn for mange mål for tiden.

- Vi slipper inn for mange mål, og nok en gang mener jeg vi var litt uheldige som gjorde det. Selv da Everton presset som verst tidlig i kampen, ga vi dem ikke mange sjanser.

- Det er et problem at vi slipper inn mål. Vi må score mål først for å ta fokus bort fra det faktum at vi kan slippe inn mål. Spesielt når vi spiller med den lagoppstillingen vi hadde mot slutten av kampen.

- Gode lag scorer mål, og slipper ikke inn mange. Det må vi forsøke å gjøre vi også. Vi må bli bedre både fremme og bak.

- Med alt ballinnehavet vi hadde på deres banehalvdel i annen omgang kan det argumenteres at vi burde ha scoret. Mulighetene var der.

- Vi prøvde å skjule det faktum at vi ligger i en utsatt posisjon. Når et lag har bare seks poeng etter de åtte første kampene i sesongen, og går gjennom en vanskelig periode, er man i en utsatt posisjon. Vi prøver ikke å benekte det på noen måte.

Hodgson vil imidlertid ikke være med på at spillerne hans mangler selvtillit.

- Jeg så ingen mangel på selvtillit hos Maxi Rodriguez, Steven Gerrard, Raul Meireles eller noen av spillerne i forsvarsrekka i dag. Jeg synes alle disse demonstrerte at de hadde tro på seg selv. Fernando Torres går gjennom en vanskelig periode, og trenger et mål fordi selvtilliten hans er lav. Men jeg vil ikke si at mange av spillerne mangler selvtillit. Men folk spiller under press. Slik er det bare.

- Vi har tatt kun seks poeng på åtte kamper, og for hver kamp vi ikke vinner vil presse bare øke ytterligere. Det kan påvirke folks selvtillit på lang sikt.

Reporterne ville vite om Hodgson fortsatt hadde tro på en plass blant topp fire.

- Det er 30 kamper og 90 poeng igjen å spille for, så jeg vil fortsatt ikke utelukke det.

- Men vi må få en god kamprekke med 4-5 seire på rad. Jeg synes det var positive signaler i dagens kamp, og hvem vet, kanskje kan vi vinne de neste 4-5 kampene. Det er det som kreves.

Hodgson ble også spurt om ikke dagens kamp var en misbrukt mulighet til å bygge videre på optimismen som ble skapt i klubben grunnet eierskiftet denne uken.

- Ja, selvsagt føler jeg det. Det ville ha vært ideelt å få snudd skuta i dag, etter at de nye eierne kom inn og måten dette har blitt mottatt på. Dersom vi hadde fått et godt resultat her og vunnet kampen, ville det ha tatt av.

- Men jeg kan bare analysere spillet vårt. Det er nytteløst å analysere drømmer. Drømmen var at vi skulle komme hit og vinne for de nye eierne, men vi måtte spille en fotballkamp først.

- NESV er interessert i å styrke laget i januar. Men det er fortsatt to og en halv måned til, og mye fotball skal spilles innen den tid. Så vi kan ikke legge alle eggene i den kurven ennå.

- Det første vi må gjøre er å begynne å vinne kamper. Klarer vi å komme i en bedre posisjon, kan eierne støtte oss gjennom å styrke laget i transfervinduet. Får vi sjansen til det, vil vi gjøre det. Transfervinduet i januar er selvsagt noe som interesserer oss. Speideravdelingen jobber med fremtidige spillerkjøp slik som i hvilken som helst annen klubb, men det er ikke noe vi kan tenke på de kommende ukene. Det som interesserer meg nå er å forberede laget til kampene mot Napoli og Blackburn. Kamper vi må vinne.