- Vi har flere gode unggutter

Rafael Benitez mener at forandringer på Liverpools akademi har vært positivt. Chris Mavinga er blitt flyttet opp for å trene med førstelaget.

16-år gamle Jack Robinson ble nylig invitert til å trene med førstelaget, og Rafael Benitez antyder at venstrebacken kan ble den første av flere som vil bli kikket på av lovende unggutter. I og med den nye kontrakten til Rafa for om lag et år siden, ble det i sommer gjort store forandringer på staben i The Academy, og Benitez sier at man nå har flere unggutter av god kvalitet enn tidligere.

- Jack var litt sky til å begynne med, litt stille, men de rutinerte spillerne hjalp og støttet ham, sier Rafa om Jack Robinson til Liverpools hjemmeside. - Den første treningsøkten er aldri lett, men han ble stadig bedre og bedre. Jack var okay.

- Vi må ta et steg av gangen, spillere må få utvikle seg gjennom forskjellige lag, men det er alltid viktig å få møtt noen av dem og gi dem beskjeden om at de kan utvikle seg dersom de gjør det bra. Dette er en god melding å få for de andre siden de vil få ekstra motivasjon.

- Vi hadde ikke så mange spillere på det nivået som vi forventet, men nå er atmosfæren virkelig bra og vi har flere spillere av kvalitet.

- Det er noen spillere i hver gruppe og forleden dag fikk jeg en rapport med forskjellige navn og forskjellige spillere. De er imidlertid fortsatt så unge at de må fortsette å arbeide veldig hardt hvis de skal komme først på reservelaget og så inn på førstelaget.

- Når jeg snakker med dem er det klart at de gjør en veldig god jobb og alle i staben arbeider virkelig hardt for å gjøre ting bedre, fortsetter Benitez om forandringene som ble utført før denne sesongen.

- Vi prøver å ha en annerledes innstilling til treningen. Mentaliteten og måten å oppføre seg er stort sett den samme da det allerede var bra, men det tekniske og hvordan vi skal drive spillerne framover er nå blitt litt bedre enn det var.

Jamie Carragher bekrefter overfor liverpool.no at firkløveret Dani Pacheco, Martin Kelly, Daniel Ayala og Chris Mavinga (bildet) fra reservene trener regelmessig med førstelaget, selv om Kelly nå er ute med skade. 18-årige Mavinga er den siste som er blitt flyttet opp fra reservelaget.

Du kan lese det eksklusive intervjuet med Carra i neste nummer av The Kopite.