- Vi kan klare dette

Etter helgens resultater er Steven Gerrard styrket i troen på at Liverpool likevel kan ta fjerdeplassen i Premier League. Nå ser han frem til semifinalen mot Atletico Madrid på Anfield torsdag kveld.

Liverpool tok sin første borteseier i Premier League siden 29.desember, da de vant 4-0 på Turf Moor i går. Dermed lever drømmen om deltakelse i neste års Champions League.

- Vi kommer ikke til å gi opp, men det vil være dumt av meg å utbasunere at dette klarer vi helt sikkert. Det er viktig å være realistisk, sier Liverpool-kapteinen til Echo.

- Vi er ikke favoritter til fjerdeplassen, og vi har Everton som puster oss i nakken. Vi ønsker så klart ikke at de skal komme foran oss på tabellen. Vi har ikke vært gode nok på bortebane. Når man ikke får mål, og lagets beste spiss er skadet, kan det påvirke selvtilliten til laget. Men gårsdagens kamp var mye bedre.

- Nå har vi to kamper igjen, og planen er å ta maksimum med poeng fra disse og se om det er nok til å ta fjerdeplassen på målstreken. Klarer vi å ta seks poeng på disse to kampene, er det ingen som vet hva som vil skje. Lagene foran oss på tabellen kan avgi poeng. Ved å slå Burnley har vi opprettholdt presset på lagene foran oss.

Gerrard synes for øvrig at Maxi Rodriguez hadde en svært god kamp på Turf Moor i går. Argentineren gjorde som kjent sitt første mål for klubben, men er dessverre ikke spilleberettiget i torsdagens semifinale mot Atletico Madrid.

- Maxi har vært fantastisk de siste 5-6 ukene. Det hadde vært flott om han kunne ha spilt torsdag kveld, men det kan han ikke. Han er en kvalitetsspiller som er i stand til å åpne et hvert forsvar. Han har gode bevegelser, og det er en fryd å spille sammen med gode spillere som ham. Han er i god form, noe som synes i hans spill, og han gjorde et flott mål.

- Men vi har klart oss uten ham tidligere, og jeg håper vi kan klare det igjen. Vi skal gi alt mot Atletico, og torsdagen kan ikke komme fort nok. Det var viktig at vi gjorde noen mål i går, slik at alle er positive før semifinalen.

- Vi må gå offensivt til verks, og få supporterne og oss selv til å tro på at vi kan slå Atletico. Vi gleder oss til denne kampen, og skal svette blod ute på banen. Vi får håpe at vi klarer å score de to målene vi trenger. Scorer de, må vi ha et tredje mål. Vi må tilpasse oss i løpet av kampen, og gjøre det som kreves for å vinne.

- Vi har hatt ryggen mot veggen mange ganger tidligere også, og folk har tvilt på oss. Men som spillere tviler vi aldri på oss selv. Vi går til enhver kamp med tro på at vi kan vinne den, og vi vil gjøre alt som står i vår makt for å nå finalen, avslutter Gerrard.