- Vi må angripe fra avspark

Sotirios Kyrgiakos forventes å spille sin tredje ligakamp fra start denne sesongen mot Blackburn. Grekeren vet hvor viktig det er at Liverpool umiddelbart finner tilbake på et vinnerspor.

I en sesong hvor de røde har underprestert i en slik grad at de ligger under nedrykkstreken, har Kyrgiakos vært en av få som har spilt opp mot sitt beste. Granittblokka i forsvar har ikke vært fast i midtforsvaret, men de gangene han har fått muligheten har han vært solid. Med Glen Johnson skadet, ventes Jamie Carragher å bli flyttet ut på backen mens Soti kommer inn sammen med Martin  Skrtel sentralt.

- Vi vet hvor viktig denne kampen er, sier Kyrgiakos til liverpoolfc.tv.

- Vi er klar over at vi har hatt en elendig start og vi tenker alle på at vi må ha tre poeng slik at vi kan begynne å klatre på tabellen. Vi spiller hjemme, vi må være sterke og angripe mot Blackburn fra avspark.

- Vi vil ha fansen med oss og vi behøver å gi dem en seier slik at vi kan få tilbake selvtilliten. Det gjelder imidlertid ikke bare denne kampen, vi må starte bra i alle kamper.

- Det har vært en merkelig liga så langt da vi bare er tre poeng fra øvre halvdel av tabellen. Kan vi få to eller tre seire vil vi igjen være med i kampen om en plass blant topp fire.

- Vi har minst to spillere som kjemper om hver plass, noe som er bra for troppen og skaper et hyggelig problem for manageren, sier grekeren om sin egen posisjon.

- Det gjør deg sterkere da du må gjøre ditt beste for å kunne holde på plassen. Dette er en av de største klubbene i Europa slik at vi vet hvor spesielt det er å spille her. Du må være fokusert på hver trening og alltid gjøre ditt beste.

- Det har vært en stor ære for meg, fortsetter Kyrgiakos om det faktum at han også ved enkelte anledninger har båret kapteinsbindet denne sesongen. – Når en manager i Liverpool gir deg kapteinsbildet føler du deg ekstremt stolt.

Forventet lag mot Blackburn: Reina; Carragher, Kyrgiakos, Skrtrel, Konchest; Lucas, Meireles; Rodriguez, Gerrard, Cole; Torres.