- Vi må holde hodet kaldt

Rafael Benitez mener det er viktig å beholde roen og ikke tenke på resultatet når Liverpool møter Atlético Madrid. Håper at supporterne kan være 12. mann. Om signeringen av Shelvey.

- Nøkkelen i denne kampen er å beholde roen, holde hodet kaldt, uttalte Rafael Benítez på pressekonferansen på Anfield tidligere i dag.

- Vi vet at vi kan score, så det viktigste er å ikke å bli desperate. Vi vet at dersom vi spiller vårt eget spill, kan vi gå videre. Vi kan ikke bli overbesatt av stillingen.

- Vi har klart dette tidligere. Vi kjenner til hvilken trussel de utgjør, men det er 11 mot 11, så la oss håpe at våre 11 kan diktere Atléticos 11 og at den 12. mann, tilskuerne, også kan være avgjørende.

- Det er klart at vi starter kampen ved å ligge under, men stemningen, tilskuerne, betyr at de forhåpentligvis føler presset sterkere enn oss.

- Det er en veldig viktig kamp for fremtiden og for historien til klubben.

- Hvis man er i en semifinale, er det noe positivt. Å vinne finalen vil gi et trofé. Det er positivt.

- Det eneste problemet er forventningene fordi vi forventet å være i toppen av tabellen. Men mange klubber ønsker å være i vår posisjon, i en semifinale og kjempe om topp fire.

Benítez skal ta en avgjørelse om Dirk Kuyt og David Ngog kan spille i morgen, men tror Ryan Babel er i stand til å vikariere hvis duoen ikke kan spille.
- Begge vil trene i morgen, og vi skal bestemme oss da. I dag var det bare en lett treningsøkt.

- Ryan kan spille der. Vi vet at han liker å spille fremme, så vi får se. Han er en spiller med tempo og ferdigheter, og han kan score mål. Han er en annerledes type angriper, men det kan være bra.

Journalistene spurte Benitez om han det har vært en holdningsendring hos Babel de seneste månedene.
- Det er sant at vi hadde samtaler med ham og hans agent om fremtiden hans. Jeg var veldig klar ,og han var svært positiv etter møtet.

På spørsmål om denne kampen representerer europeisk eventyr for  Rafa Benítez og Liverpool, svarte sjefen følger:
- Jeg håper det vil bli mange flere europeiske kvelder som i morgen. Og la oss håpe vi kan fortsette å nyte dem i en tid i fremtiden.

Tidligere i dag offentliggjorde Liverpool at de har signert Jonjo Shelvey fra Charlton 10. mai.
- I tre eller fire år har vi prøvd å signere britiske spillere på grunn av lidenskap og kunnskap om klubben. Vi forsøkte med Gareth Barry tidligere. Glen Johnson var en annen, og nå har vi noen yngre spillere som kommer.

Spanjolen ble også spurt om utelatelsen av Pepe Reina fra "PFA Team of the Year".
- Dere kjenner meg. Etter min mening er Reina er den beste keeperen i England, og det er helt klart. Han har vist det i det siste, og i år han gjort det veldig bra, men det er ikke min avgjørelse.