- Vi må passe oss for dødballer

Rafa advarer sine spillere mot å gi fra seg unødvendige frispark mot Chelsea. John Terry starter for gjestene på søndag. Seier for Fulham i EL vil ikke influere på Liverpools situasjon.

- Må forsvare oss godt
- De er en trussel og vi har dårlig erfaring med å spille mot Ivanovic tidligere, sier Rafael Benitez før søndagens møte med Chelsea. Manageren tenker åpenbart tilbake på semifinalen i Champions League, hvor gjestene fra London vest snudde 0-1 til 3-1 på Anfield og Branislav Ivanovic headet inn to dødballer.

- Forhåpentligvis kan vi kontrollere kampen og ikke gi fra oss tåpelige frispark. Vi må ikke gi dem for mange sjanser og vi må forsvare oss godt.

- Han gjør en virkelig god jobb for Chelsea, sier Rafa om Carlo Ancelotti. Italieneren som var sjef for Milan da Liverpool foretok snuoperasjonen av alle snuoperasjoner i Istanbul.

- I Istanbul gjorde Milan alt de kunne gjøre, men problemet for dem og Ancelotti var at de spilte mot Liverpool og vi gir aldri opp.


- Vanskelig på Anfield
Ancelotti på sin side bekrefter at John Terry vil starte kampen mot Liverpool, etter å ha sonet suspensjon. Dermed er det usikkert hvorvidt nevnte Ivanovic vil begynne kampen. Chelsea har Bosingwa, Essien, Mikel og trolig Carvalho ute med skader, men brasilianske Alex vil ventelig danne midtstopperpar sammen med Terry.

- Terry vil spille da vi behøver en en slik type, en slik personlighet i denne kampen, sier Ancelotti i dag. – Han har trent godt og er i god form.

- Det vil bli vanskelig å forandre på laget som spilte så bra mot Stoke, men Terry må inn.

- Jeg tror Sunderland vil gjøre det de kan for å slå Manchester United, og det samme gjelder for Liverpool mot oss, sier Chelseas manager. Det spekuleres i om Steve Bruce hos Sunderland gjerne vil gi sin gamle klubb en tjeneste og at de røde på Merseyside ikke vil at Man U går forbi dem i antall ligamesterskap.

- Jeg tror alle lagene i Premier League har denne respekten og alle vil gjøre det de kan i alle kamper.

- Vi må være oppmerksomme på Liverpool da de har et sterkt lag, det er veldig vanskelig å vinne på Anfield. Vi må gjøre det vi kan for å vinne da vi behøver å ha ytterligere tre poeng etter søndag.

Fulham kan gi et ekstra engelsk lag
Det er klart at plassene 5-7 i Premier League vil gi innpass til neste års Europa League, eller i det minste kvalifiseringspillet. Hvis Fulham skulle vinne årets finale mot Atletico Madrid vil de gå rett inn i neste års gruppespill i den samme turneringen. Det vil imidlertid ikke gå utover noen andre engelske lag, og kvoten fra Premier League vil bli utvidet fra tre til fire lag.