- Vi må være smarte

Smarte, modige og aggressive handlinger. Det er John W. Henrys oppskrift på hvordan Liverpool FC igjen skal bli en toppklubb. Den nye eieren tror at UEFA sine nye regler om finansielt fair play kan vise seg å bli et fortrinn for Anfield-klubben i årene som kommer.

- Jeg vet en del folk sier at vi fikk klubben på billigsalg, men slik ser ikke vi på saken, uttaler John W. Henry til Liverpool Echo.

- Vi var nøye da vi gjennomgikk regnskapene, og prøvde å finne ut om noe var galt med klubben. Og vi fant mye, legger han til.

- Vi har en enorm jobb foran oss, og det vil ta lang tid å bøte på situasjonen. Vi står foran store finansielle utfordringer, men vi bestemte oss til slutt for at vi ønsket å konkurrere på dette nivået.

- Nå må vi være smarte, modige og aggressive, for dette er en stor utfordring. Det var mange grunner til at vi ikke burde ha gjennomført denne handelen. Flere ganger tenkte vi at denne utfordringen var for stor for oss, men denne klubben er verdt det. Så nå er vi opprømte over den utfordringen vi står overfor.

- Jeg kan ikke skrive «Sheikh» foran navnet mitt. Vi anser inntektene fra driften som muligheten vi har til å sende et sterkt lag ut på banen. Det er også dette som Joe Januszewski og salgsgruppen hans i Red Sox har vært så gode på.

- Når vi kom til Red Sox var New York Yankees den store og velstående klubben, og det var ikke særlig rivalisering mellom klubbene. Jeg mener vi har bidratt til at det nå er en rivalisering, der vi matcher Yankees selv om de har mye større inntekter enn Red Sox.

- Yankees fortsetter å øke sine inntekter, men vi øker våre inntekter mer. Vi har kommet til et punkt der vi nesten matcher Yankees. Ser man på antall seire og tap mot Yankees over de siste ni årene, står vi nesten helt likt.

- Dersom noen tror at Boston er økonomisk sidestilt med New York, så tar de feil. Vi har studert Liverpool, og det første som slo oss var at dette var en mulighet til virkelig å bygge et vinnerlag. Dette er en global fotballklubb, og det er store inntektsmuligheter over hele verden. Og nå som økonomisk fair play-reglene trer i kraft, kan det være bra for vår klubb i fremtiden. Dette er nemlig noe vi mener vi er gode på.

- Hva tenker jeg nå? Jeg tenker på hvor mye arbeid vi må legge ned i dette, og hvor bratt læringskurven vil være. Det blir ikke enkelt. Vi innser hvilken stor utfordring vi står overfor, om vi skal konkurrere med de andre store klubbene. Vi ber ikke om noen lang bryllupsreise. Dette er en kontaktsport, og vi vet det vil bli tøft til tider. Vi skjønner det. Vi skal ikke komme med løfter, men vi skal lytte og vurdere.