- Vi sparer Gerrard og Torres

Roy Hodgson sier at grunnen til at han lot Steven Gerrard og Fernando Torres bli igjen på Merseyside, var for å spare dem til ligakampen mot Blackburn på søndag. Dokumentar om situasjonen under Hicks og Gillett lagt ut.

Mange ble overrasket over at Roy Hodgson valgte å la Steven Gerrard, Fernando Torres, Raul Meireles, Lucas Leiva, Daniel Agger og Glen Johnson bli igjen på Merseyside, når resten av troppen i dag reiste til Napoli. Manageren forklarer at han sparer spillerne til ligakampen mot Blackburn på søndag.

- De er helt ok. Dersom jeg hadde bedt dem spille så ville de vært forberedt på å gjøre det. Når det kommer til Steven Gerrard og Fernando Torres, så har vi en viktig ligakamp på søndag. Det er min avgjørelse, og jeg tenkte det ville være bedre å spare dem i denne kampen. Dermed heller gi ansvaret til andre i troppen i morgen, så de kan vise at de fortjener sin plass i Liverpool-troppen, og at de kan gjøre jobben, sa Hodgson på kveldens pressekonferanse.

- De har gjort det bra så langt. I de seks kampene vi har spilt i Europa League, har Fernando Torres og Steven Gerrard kun spilt i et par.

- Det var enkelt for meg, fordi det handlet om prioriteringer. Vi har fire poeng etter to kamper i denne gruppen, så vi har fått en god start. Vi har fire kamper igjen å spille, for å få de nødvendige seks poengene vi behøver for å kvalifisere oss. For meg var det en enkel prioritering etter hendelsene den siste tiden. Jeg er helt enig i at vi trenger en seier, men jeg føler vi trenger en seier på søndag mer enn hva vi gjør i morgen.

- Jeg ønsker ikke å komme i den situasjonen at jeg bruker Gerrard eller Torres, og en av dem blir skadet eller er sliten på søndag, og det går ut over våre prestasjoner. Jeg ønsker å gjøre det sikkert at vårt spill på søndag ikke blir påvirket av i morgen kveld.

Journalistene på pressekonferansen ønsket å få en kommentar om den svake starten Liverpool har fått under Roy Hodgson.

- Det er en ære å være manager for Liverpool. Det ville åpenbart vært gladere tider for meg dersom vi vant alle kamper og ikke lå nest sist på tabellen. Men det forandrer ikke det faktum at jeg kom til Liverpool for at det er en stor klubb, en god jobb, og en stor mulighet til å gjenoppbygge klubben for å komme tilbake til gammel storhet. Vi tror enda at vi kan snu denne situasjonen.

- Dersom du spør meg hvor glad jeg er, så er jeg ulykkelig. Men jeg ville vært ulykkelig uansett hvilken klubb jeg var i dersom vi lå nest sist og kun hadde seks poeng etter åtte kamper, avslutter Hodgson.

"The Potemkin League" er lansert
Det er noen måneder siden vi så en snutt på to minutter, i en trailer for en dokumentar rundt Liverpools eierskap under Hicks og Gillett som skulle komme på senhøsten. Selv om Liverpool FC nå har fått nye eiere, har dokumentaren likevel blitt lagt ut.

Her har du linkene til hver av de fire delene, i HD: Del 1 Del 2 Del 3 Del 4