- Viktig å vinne et trofé

Rafael Benitez mener det er viktig å vinne et trofé denne sesongen, og derfor anser han nå Europa League som svært viktig.

- Europaligaen er en svært viktig turnering, mye viktigere enn for eksempel Carling Cup. Det er bare å se på lagene som gjenstår, sier Liverpool-manageren til klubbens offisielle nettside.

- Det beste vi kan håpe på nå er å vinne Europa League og komme blant de fire beste. Klarer vi det ikke, er det viktig å forstå at en dårlig sesong er en del av spillet. Jeg har ikke hatt mange dårlige sesonger, så jeg synes det er problematisk.

- Vi forsøker å vinne et trofé hver eneste sesong i denne klubben. Noen ganger klarer du det ikke, og det må du akseptere. Men når du har sjansen til å vinne et trofé, bør du gå for den.

For å gå til topps i Europa League må altså Liverpool først slå ut Atletico Madrid i semifinalen.

- Atletico er et godt lag. De har veldig gode spillere, men er litt ustabile. De har ikke sjansen til å vinne sin hjemlige liga, så de fokuserer på cupene. Noen ganger spiller de veldig bra. De har for eksempel nådd finalen i den spanske cupen, men de er også i stand til å tape for bunnlag som Xerez i ligaen, slik de gjorde nylig.

- Kanskje er det konsentrasjonssvikt, eller kanskje er det fordi de vet de ikke kan vinne noe i ligaen nå, og sparer kruttet til cupene. Vi vil ikke undervurdere dem. Ikke med Fernando Torres og Maxi Rodriguez i vår tropp. Vi kjenner veldig godt til Atletico.

- Akkurat nå er det veldig viktig for alle her å vinne dette trofeet, avslutter Benitez.