22 spørsmål til Broughton

Klubbsalg i løpet av måneder. Ingen fastsatt pris på klubben. I kontakt med tidligere interessenter. Ønsker ikke å møte supportergrupper. Rafa må komme med sine spillervurderinger. Trenger ikke selge Torres og Gerrard.

Martin Broughton ble i forrige måned ansatt som uavhengig formann for å selge Liverpool FC. 

Hundrevis av spørsmål ble sendt på e-post eller postet på diverse fora. Liverpoolfc.tv har valgt ut 22 av disse til Martin Broughton.

1. Hva er motivasjonen bak din ansettelse. Hvem utnevnte deg? Hva er din rolle og dine mål?

- De to medeiere konkluderte med at det er riktig tid å selge hele klubben, og konkluderte med at denne prosessen ville ha mer troverdighet med meg i ledelsen. Så eierne utnevnte meg, men med full støtte fra bankene - som er hovedkreditorer. Så min rolle er styreformann, en deltidsformann, men hoveddelen av rollen er å håndtere salgsprosessen og finne en ny kjøper til Liverpool - det er min målsetting.

2. Hvem leder klubben på daglig basis?

- På daglig basis er Christian Purslow managing director, og han får hjelp av Phillip Nash og Ian Ayre. Den daglige virksomheten er i gode hender.

3. Hvilken rolle spilte bankene i avgjørelsen om å selge klubben? Hvilke betingelser har de lagt på et salg når det gjelder tid og under hvilke forhold?

- De har ikke kommet med tidsbegrensninger eller betingelser. De var åpenbart involvert i diskusjonene fordi de var ute etter å tone ned noen av gjelden. De er opptatt av å få en løsning på gjeldsproblemet, men avgjørelsen om å selge var faktisk eiernes, ikke bankenes.

4. Hvilke kriterier, annet enn prisforlangende, vil du godta for å akseptere bud?

- Jeg selger på vegne av eierne, men også på vegne av Liverpool Football Club - så ja, budet er viktig, men det må være riktig eier. Det må være noen som kommer til å se på et nytt stadion, investere for fremtiden, men også tenker på Liverpools kultur og etos. Det må være noen som kan sette seg inni dette. De må være en del av det Liverpool handler om.

5. Hva er de umiddelbare konsekvensene for laget på banen og det nødvendige behovet for styrking av troppen som spillerne har etterlyst?

- Vel, jeg tror det er forretninger som vanlig i den forstand. Vi fortsetter [som vanlig] i løpet av denne prosessen mens vi leter etter en kjøper - ikke alt kommer til å ha full stopp. Troppen trengs å forsterkes, men vi må virkelig sitte ned, og vi har sittet ned med Rafa, for å finne ut hvilken forsterkninger som trengs, hvem som er de rette spillerne, hvem som bør selges, hvis noen etc. Det er en pågående prosess, og det vil ikke bli opphold på grunn av dette.

6. Vil du snakke med representanter for supporterne om kjøp av en eierandel i klubben? Hvis ikke, hvorfor ikke?

- Vi ville selvsagt snakke med dem, men jeg tror da eierne var på utkikk etter en ny investor ved siden av dem på delvis basis, at det faktisk var mer passende for en andel til supporterne. Nå ønkser vi å selge alt. En andel vil sannsynligvis bli en mer komplisert faktor. Hvis supporterne kunne komme opp med et bud for å kjøpe hele klubben, ville jeg være interessert i å lytte. En andel? Det er vanskelig å se hvordan det ville passe inn.

7. Vil du ha møte mellom Unionen og enhver seriøs, potensiell kjøper før et salg blir bekreftet?

- Enhver salgsprosess må være streng konfidensiell. Jeg tror det ville være helt uhensiktsmessig å sette en potensiell kjøper i kontakt med en supportergruppe

8. Hvordan kan du kombinere å være formann i British Airways med å være styreformann i LFC og fremdeles være effektiv i begge roller?

- Vel, jeg er executive på deltid i BA og deltid i Liverpool. Jeg må si at når jeg først tok på meg rollen i British Airways, var jeg også formann for British Horseracing [Board]. Senere. Som styreformann i British Airways, var jeg også president i CBI, så jeg er vant til å ha to roller på samme tid. Det fungerer i British Airways, og det skal fungere her.

9. Hvor lenge må du regne med å være formann i LFC?

- Frem til vi selger, så det er snakk om noen måneder.

10. Blir du værende i en rolle når klubben blir solgt?

- Nei, jeg regner ikke med det.

11. Tom Hicks har nylig sagt at han forventer å få£800M for klubben. Synes du denne uttalelsen er realistisk? Er slike utsagn med på å holde tilbake potensielle kjøpere?

- Jeg er ikke sikker på hva som har blitt sagt og av hvem - det har vært alt mulig i media, men det er ingen pris. Det er ingen fast pris, det er ingen avtalt pris - det er en villig kjøpers / villig selgers handel. Vi har villige selgere, og jeg tror det er villige kjøpere der ute - som vil avgjøre prisen. "

12. Har eierne informert deg om en bestemt pris de vil være villige til å akseptere for klubben, og tror du at det er realistisk?

- Nei.

13. Hvis eierne finner £100M som de trengte for et par måneder siden, ville det stoppe et salg av klubben eller er det alternativet nå borte?

- Jeg tror det alternativet er borte. De er ute etter å selge hele klubben.

14. Ulike grupper har vist interesse for å kjøpe LFC de seneste 5 årene. Har noen av disse vært i kontakt etter at du tok fatt på din nye rolle?

- Prosessen vi følger opp er å ta kontakt med alle disse for å se om det fortsatt er interesse. Noen av dem har bare vist delvis interesse tidligere, så vi forfølger hver eneste en av disse og andre .

15. Hver uke ser det ut til å være en ny potensiell "investor" som annonserer sine planer i media. De bygger opp håp hos fansen, men etter noen dager blir det tilbakevist. Kan vi anta at eventuell fremtidige eier vil forhandle med deg direkte og ikke gjøre forretninger gjennom media, slik at vi kan ignorere alle disse latterlige spekulasjonene?

- Jeg er helt enig, - ignorer alle latterlige spekulasjoner. Enhver seriøs eier vil helt sikkert ønske å gjøre det privat, og det er slik vi ønsker å gjøre det. Vi forventet stor interesse, det er en stor klubb. Det vil være bundet til stor interesse, og det vil fortsatt være mange gjetninger. Enhver mediaperson ønsker å være den som kan gå tilbake og si: ”Jeg fortalte dere det på det tidspunktet at disse menneskene var interessert". Forvent å se alle slags navn der – ignorer en hel masse.

16. Som formann i klubben, hvorfor prioriterte du ikke høyt å ha et møte med Rafa for å klargjøre hans og klubbens posisjon?

- Vel, jeg hadde faktisk det som en prioritet. Jeg ønsker egentlig ikke å gå inn i detaljer på det. Vi har møtt hverandre. Det var en ærlig meningsutveksling, det var konstruktivt. Det var veldig nyttig.

17. Vil det være noen mulighet for at Anfield ville bli seriøst vurdert for utbygging i stedet for et nytt stadion ved eventuelle nye eiere?

- Jeg tror det er ekstremt usannsynlig. Det synes for meg at nytt stadion er så overbevisende at enhver ny eier ønsker å gå den veien.

18. Kan du vennligst forsikre fansen om at Gerrard og/eller Torres ikke vil bli solgt uansett pris for å betale klubbens gjeld?

- Det er absolutt ingen grunn til å selge verken Torres eller Gerrard. Jeg ønsker ikke å selge noen av dem. Rafa ønsker ikke å selge noen av dem. Klubben er ikke ute etter å selge noen av disse. Vi trenger ikke å gjøre det for å nedbetale gjeld.

19. Det har vært spekulasjoner i media denne uken at Chelsea står klar til å by £70M for Fernando Torres. Siden du er oppvokst som Chelsea-supporter, kan du forstå at noen av våre fans kan være bekymret?

- Jeg kan forstå deres bekymring. Torres er en av de store spillerne. Hver klubb vil gjerne ha ham. Vi har fått ham, og vi har ingen hensikt om å selge ham.

20. Hvis det ikke har kommet ny investering før sommeren, hvor mye penger, om noe, får vår manager?

- Jeg tror ingen styreformenn i Premier League ville ha svart på det spørsmålet, så la meg prøve å besvare det på en annen måte som jeg tror er den rette måten å gjøre detpå. Det jeg har bedt Rafa om er hva jeg tror ethvert klubbstyre ville be om på slutten av sesongen. Det er en vurdering av hver spiller, hvor det er svakheter, hvilke spillere han ønsker å selge hvis han hadde anledning, hvilke posisjoner han trenger spillere og hva som er hans hovedkandidater, som er hans prioriteringer. Jeg tror ikke vi starter det med hvor mye penger vi har. Det begynner med hva klubben trenger, og vi tar det derfra og forstår prioriteringene.

21. Vil det være håndtering av penger når det gjelder fornyelse av kontrakter, signeringer av nye spillere etc. før klubben er solgt? Eller vil alt som har med penger å gjøre stanses inntil nye eiere kommer inn?

- Det blir forretninger som vanlig. Vi holder på som vanlig.

22. Hva er suksess for deg?

- Suksess for meg er å fullføre salget på en relativt kort periode - et spørsmål om måneder - til noen som i ettertid viser seg å være en veldig god eier for Liverpool.