Aldri så mange til VM

Liverpool hadde ikke et godt 2009/10, men etter all sannsynlighet vil klubben fra Anfield ha med flere spillere i et VM enn noen gang tidligere.

I og med at Javier Mascherano og Maxi Rodriguez kom med for Argentina sent i går kveld, ble det dusinet fullt med spillere som er tatt ut i sine respektive lands VM-tropper. Riktignok skal de aller fleste troppene trimmes innen avreise til Sør-Afrika og spill neste måned, men det vil være overraskende om ikke Liverpool for første gang er representert med et tosifret antall spillere i et VM-sluttspill.

I 2006 var ni fra LFC med i Tyskland, hvorav seks fikk spille kamper. Det ville ha vært 10, hadde det ikke vært for at Djibril Cisse fikk et stygt benbrudd like før turneringen startet. Steven Gerrard, Peter Crouch, Jamie Carragher, Xabi Alonso, Luis Garcia og Harry Kewell fikk spilletid, mens Scott Carson, Pepe Reina og Jan Kromkamp så kampene fra benken.

I 2002 i Sør-Korea hadde Liverpool sju spillere i aksjon, hvis en regner med El-Hadji Diouf og Salif Diao som var bekreftet som sommerkjøp.

Det året hvor røde spillere hadde flest kamper var imidlertid i 1990 i Italia, hvor John Barnes, Peter Beardsley, Steve McMahon, Glenn Hysén, Gary Gillespie, Ray Houghton, Steve Staunton og Ronnie Whelan til sammen var på banen 28 ganger.

Med Javier Mascherano som kaptein for Argentina, Steven Gerrard og Fernando Torres sentrale på andre fotballstorheter som England og Spania, kan det ligge an til at de fleste ”rekorder” for Liverpool i et VM blir slått i 2010. Daniel Agger er ventelig også bankers for Danmark, og spillere som Sotirios Kyrgiakos, Dirk Kuyt og Glen Johnson er også gode kandidater til en startoppstilling. Jamie Carragher, Ryan Babel og Pepe Reina er nok i utgangspunktet ment å ha en plass på benken, men henholdsvis defensiv og offensiv allsidighet hos de to førstnevnte gjør at de trolig får plass i den endelige troppen og kanskje også en del spilletid i Sør-Afrika. Maxi Rodriguez kan være i noenlunde samme kategori, mens Martin Skrtel først og fremst må bevise at han er kampklar etter skade.