Aldri tapt mot hollendere på Anfield

Et godt omen foran kveldens kamp på Anfield, er det faktum at Liverpool aldri har tapt på hjemmebane for et lag fra Holland. Statistikken viser fem seire på seks forsøk. Bare Ajax i desember 1966 har klart uavgjort.

Dirk Kuyt håper å bli involvert mot sin gamle arbeidsgiver i kveld. Kommer han på banen vil det være hans 50. europacupkamp for Liverpool. Han blir da den 19. spilleren i historien til å oppnå så mange europacupkamper med klubben. Kuyt har for øvrig scoret 14 mål på de 49 europacupkampene han har spilt til nå. Bare fem spillere har gjort flere europacupmål for Anfield-klubben.

Liverpool har brukt 30 spillere så langt i årets Europa League. Det er ellers verdt å merke seg at av ti kamper spilt i gruppe K så langt har hele sju endt uavgjort!

Liverpool har kun vunnet to av sine siste sju kamper, og har sluppet inn mål på overtid i tre av de seks siste.

Utrecht har spilt på engelsk jord to ganger tidligere, og har sluppet inn hele ni mål på disse to kampene. Begge kampene var da turneringen het Fairs Cup på 1960-tallet. Da ble det tap 4-1 for Sheffield Wednesday og 5-2 for West Bromwich.

Utrecht har ikke vunnet en eneste kamp i gruppespillet i årets Europa League, og har ikke sjanse til å gå videre uansett utfall av kveldens kamp. Nederlenderne har også gjort færrest mål, med fem, av de fire lagene i gruppe K.

Utrecht har vunnet kun en av sine fem siste kamper, og har sluppet inn 10 mål på disse kampene.