Amoo gleder seg til lokaloppgjøret

David Amoo gleder seg til reservelagets bortekamp mot Everton i Widnes i kveld. Selv for en London-gutt er et miniderby på Merseyside noe spesielt.

19 år gamle Amoo kom til Liverpool fra Millwall i 2007, og er nå fast inventar på klubbens reservelag etter to gode sesonger på U18. Flankespilleren skrev under på en ny toårskontrakt med de røde i sommer, og figurerte også for førstelaget under preseason. Han fikk i tillegg sin offisielle førstelagsdebut i Europaliga-kampen mot Rabotnicki i Makedonia.

- Å få debutere for Liverpool i Europaliga-kvalifiseringen mot Rabotnicki er definitivt høydepunktet i karrieren så langt. Det var en utrolig opplevelse å få spille foran så mange tilskuere, selv om de var ganske så fiendtlig innstilte til oss. Jeg fikk spille sammen med karer som Kyrgiakos, Skrtel og Aquilani i den kampen, noe jeg syntes var morsomt. Jeg syntes jeg klarte meg bra, sier Amoo til Liverpoolfc.tv.

London-gutten har slitt en del med hamstring- og lyskeskader i sin tid i Liverpool, noe han innrømmer har vært frustrerende.

- Det var en periode hvor jeg var konstant på behandlingsbenken. Da måtte jeg forsøke å fokusere, og gjøre mitt beste for å kjempe meg tilbake. Det er vanskelig å stå på sidelinja og ikke være involvert. Jeg blir frustrert når jeg ikke kan spille, og må se på. Jeg håper jeg slipper å oppleve det igjen.

Amoo var Chelsea-supporter som barn, og følger fortsatt litt med på hvordan det går med hans gamle favorittklubb.

- Jeg må understreke at Liverpool kommer først nå. Jeg er Liverpool-fan nå, og når de to lagene møtes, ønsker jeg alltid at Liverpool skal vinne, påpeker han.

Amoo trekker frem spillere som Thierry Henry, Theo Walcott, Ashley Young og Aaron Lennon som eksempler på spillere han prøver å etterligne.

- Jeg prøver å se på hva disse gjør, og ta med meg elementer fra deres spill inn i mitt eget spill. Jeg har trent på Melwood noen ganger, og du lærer definitivt mye av det også. Alle spillerne der er klassespillere. Du kan lære noe av dem alle.

London-gutten anser hurtigheten og evnen til å utfordre og ta seg forbi motspillere som sin sterkeste side. Men han synes at han gjør for få mål.

- Jeg må bli en bedre avslutter. Det er noen sider ved mitt generelle spill jeg også ønsker å forbedre.

- Det er fantastisk å spille for Liverpool. Det er en enorm klubb, og byen er også flott. Jeg trives her oppe, og ønsker ikke å dra noe annet sted, avslutter Amoo.