Aquilani eller ikke Aquilani

Det store spørsmålet foran kveldens kamp mot Lille synes å være om Alberto Aquilani kan bli friskmeldt av sitt mageonde. På tide med en god E-Cup kveld på Anfield.

To ut og to inn
Rafael Benitez bekrefter overfor liverpoolfc.tv at Alberto Aquilani har vært plaget av en virus og kastet opp de siste dagene, men har ikke gitt opp håpet om at italieneren kan friskmeldes til returmøtet mot Lille. Engelske aviser tror imidlertid det er liten sjanse for at Albert er med fra start kl 21.05 i kveld.

Nå kan en stille spørsmål om Rafa uansett ville ha benyttet Aquilani i en kamp hvor de røde får en svær oppgave dersom de skulle slippe inn et mål og dermed måtte score minst tre for å avansere. Mange vil nok tro at manageren uansett ville ha brakt tilbake Lucas og Dirk Kuyt på laget, men noe sier oss at Alberto kunne ha fått nikket igjen etter en god kamp med en scoring og en målgivende mot Portsmouth.

Maxi Rodriguez er ikke tilgjengelig i Europa League, og dermed er det trolig duket for Dirk Kuyt på høyrekanten. Vi tror også at Ryan Babel får en sjelden sjanse til å starte to kamper på rad, og åpner på venstresiden. Den som manageren kan ty til og forandre på dette tipset, er Yossi Benayoun. Israeleren er også et alternativ bak Fernando Torres, og at man da flytter Steven Gerrard ned foran Javier Mascherano på den sentrale midtbanen.

Ellers vil det forbause oss om det blir noen endringer, selv om Rafa Benitez har en lang historie med å overraske i forhold til sine laguttak.

Fabio Aurelio og Martin Skrtel er ute med skader, noe som betyr Johnson, Carragher, Agger og Insua vil være den bakre fireren. Albert Riera har trolig spilt sin siste kamp for Liverpool, og David N'Gog er et alternativ fra benken med Fernando Torres frisk og spillesugen.

Vi tror på dette laget mot Lille: Reina; Johnson, Carragher, Agger, Insua; Mascherano, Lucas; Kuyt, Gerrard, Babel; Torres.


Svak hjemmestatistikk
Kamp i E-Cupene, under flomlysene på Anfield, det har gjerne vært forenlig med fantastisk atmosføre og sportslig suksess for Liverpool. Det gjelder ikke minst under årene med Rafael Benitez.

Denne sesongen har imidlertid vært et unntak. 1-0 mot slaktofferet Debrecen imponerte ingen som åpningskamp i gruppespillet, da Dirk Kuyt scoret rett før pause. Mot Lyon og Fiorentina tapte man kampen begge ganger på overtid. En seanse som man heller har vært vant til at Liverpool skulle stå for, jaktene på seier og avansement. 1-0 mot Unirea Urziceni var opptakt til at man gikk videre i Europaligaen, men det ene målet satt inn av David N'Gog fikk ikke The Kop til å gå av hengslene.

Nå venter altså Lille, og med 0-1 i bagasjen fra Frankrike må Liverpool ha tilsvarende resultat for å sikre minst ekstraomganger. Skulle gjestene få ballen inn bak Pepe Reina, må Fernando Torres & Co svare med tre fulltreffere som følge av bortemålsregelen.

Tørr vi håpe på et snev av en klassisk europeisk kveld, men Anfield i full fest med sine stemmer og bannere?

Det kan være at det vil behøves.