Aquilani passer i fri rolle

Rafael Benítez tror Alberto Aquilani vil kunne blomstre om han får mer frihet og mindre ansvar. Wayne Rooney heier på Liverpool på søndag. Frank Lampard tror på vanskelig kamp.

Alberto Aquilani sto for tre målgivende pasninger da han spilte like bak Dirk Kuyt i 4-0-seieren mot Burnley. Midtbanespilleren har faktisk nest flest (6) målgivende pasninger av de røde denne sesongen. På Turf Moor var Steven Gerrard flyttet ned på sentral midtbane sammen med Javier Mascherano. Rafael Benítez var fornøyd med hvordan taktikken fungerte, og følte at Aquilani fant seg til rette i rollen.
- Det er et alternativ. Han kan spille i begge posisjoner, uttaler Benítez.

- I det første året, spesielt fordi han har vært skadet lenge, har det ikke vært lett å finne den riktige posisjonen for ham, fordi Premier League er veldig sterkt og fysisk.

- Men i den posisjonen har han frihet. Med Gerrard bak seg kan de spille til hverandre.

- Aquilani kan spille ballen. Når kampen er åpen, som i andre omgang (mot Burnley), kan han bevege seg og levere fine målgivende.

Rooney heier på Liverpool
Chelsea leder Premier League med ett poeng foran Manchester United når to ligarunder gjenstår. London-klubben må avgi poeng for at Alex Fergusons mannskap skal ta sin 19. ligatittel. Wayne Rooney innrømmer at han vil gjøre noe så uvanlig som å krysse fingrene for Liverpool i møtet med Chelsea på søndag.
- Vi er avhengig av at Chelsea feiler nå, så forhåpentligvis kan Liverpool eller Wigan (Chelseas motstander i avslutningsrunden) gjør oss en tjeneste. Liverpool er en stolt klubb med mye historie. Jeg er sikker på at de ønsker å vinne den kamp ettersom de kjemper for plass i Europa League, uttaler Rooney ifølge Daily Express.

Lampard tror på vanskelig kamp
Frank Lampard tror ikke Chelsea får det noe lettere på Anfield selv om et Chelsea-tap kan bety ta Manchester United vil gå forbi Liverpool i antall ligamesterskap.
- Det er ingen mulighet at 11 Liverpool-spillere vil gå ut og tenke på at Manchester United vinner mesterskap på bakgrunn av hva som skjer i kampen. De vil gå ut for å vinne kampen, uttaler Frank Lampard

- Deres manager er profesjonell, deres spillere er profesjonelle. De vil på ingen måte tenke på annet ennå vinne kampen uavhengig om det tar dem til Champions League neste år eller ikke.

- Selv om de var ute va de, ville de gitt alt.