Babel usikker på fremtiden

Ryan Babel utelukker ikke at han kan komme til å bli solgt i januar, ettersom han kun har halvannet år igjen av kontrakten med Liverpool. Nederlenderen sier at det ikke er opp til ham om han fortsetter i klubben, men poengterer at han ikke har noe i mot å bli i Liverpool.

Babel kom til Liverpool fra Ajax for £11.5M sommeren 2007, men har faktisk kun startet 31 Premier League-kamper på sine drøye tre år i klubben.

- Jeg lar meg ikke irritere av at jeg hele tiden blir spurt om fremtiden min. Det er ikke opp til meg om jeg har en fremtid her eller ei. Det er opp til Liverpool FC. Dette er min fjerde sesong, så det er opp til dem hva de bestemmer seg for å gjøre, uttaler mannen som fyller 24 år på søndag til The Guardian.

- Ved sesongslutt har jeg ett år igjen av kontrakten min. Jeg ønsker å bli værende i klubben. Jeg har opplevd en frustrerende tid her som spiller, men det har ikke endret noe i forhold til min lojalitet til klubben. Det er manageren som har tatt avgjørelsene. Klubben er fantastisk. Men dersom manageren ikke liker deg, så er det forholdet mellom deg selv og manageren det går på. Klubben er utrolig, og det er fortsatt mange fans som har tro på meg, noe som er inspirerende.

Nederlenderen antyder imidlertid at han trives bedre under Roy Hodgsons ledelse enn han gjorde under Rafael Benitez sitt regime.

- De er ulike. Hodgson gjør ting på en annen måte, og det passer meg kanskje bedre. Han har et nærere forhold til laget, snakker med spillerne, og gir kanskje spillerne et løft som gjør at de responderer bedre. Han er mer involvert med spillerne til daglig. Han gjør ting annerledes. Under Rafa tok assistentmanagerne mye ansvar, men det er annerledes nå.

- Jeg håper dette landet ikke har sett meg på mitt beste ennå. Jeg har aldri spilt mer enn fire kamper på rad, og da er det vanskelig for en spiller å finne den stabiliteten du får gjennom å spille fast hver uke.

- For øyeblikket er jeg glad for at jeg har fått sjansen til å spille, og nå må jeg forsøke å gripe den. Det passer meg bedre å spille i en sentral posisjon. Da kan jeg bruke mesteparten av energien min på topp. På vingen må jeg bidra mer i forsvar, og det passer meg ikke like bra. Jeg mener at spissrollen i partnerskap med en annen spiss er best for meg.

Mot Utrecht på onsdag var det meningen at Babel skulle starte på topp sammen med Fernando Torres. Babel forteller at han ble overrasket da Roy Hodgson valgte å gjøre helomvendig og plassere Torres på benken.

- Jeg fikk ikke vite at Fernando ikke skulle spille før en time før avspark. Dagen før matchen jobbet vi sammen med tanke på kampen. Jeg har aldri spilt på topp sammen med Fernando før, og så frem til det. Men manageren fant kanskje ut at det var best å gi Fernando litt hvile.