Bekreftet: Liverpool FC solgt til NESV

Liverpool FC bekrefter i en pressemelding at klubben nå er solgt til New England Sports Ventures for £300M. All oppkjøpsgjeld er fjernet.

Liverpool FC har lagt ut følgende pressemelding i forbindelse med salget av klubben til New England Sports Ventures:

New England Sports Ventures kunngjør at selskapet har fullført oppkjøpet av Liverpool Football Club. NESV ønsker å uttrykke oppriktig takknemlighet overfor styret i Liverpool FC for deres arbeidsomhet og innsats på vegne av klubben og supporterne.

Transaksjonen verdsetter klubben til £300M og sletter all oppkjøpsgjeld lagt på LFC av de tidligere eierne. Det reduserer klubbens årlige gjeldsforpliktelser fra £25M-£30M til £2M-£3M.

New England Sports Ventures er forpliktet til å vinne, og de eier for tiden en portefølje av selskaper, inkludert Boston Red Sox, New England Sports Network, Fenway Sports Group og Roush Fenway Racing.

NESVs hovedeier John Henry uttaler:
- På vegne av hele NESV vil jeg uttrykke hvor utrolig stolt og ydmyk vi er over å bli bekreftet som de nye eierne av Liverpool FC. Vi anser vår rolle som tjenere for klubben med et primært fokus på å få klubben tilbake til en storhet på og utenfor banen på lang sikt. Vi er først og fremst forpliktet til å vinne. Vi har en historie med å vinne, og i dag ønsker vi å la LFC-supporterne få vite at det er denne tilnærmingen vi har til hensikt å bringe til denne flotte klubben .

Liverpools formann Martin Broughton sier:
- Jeg er glad for at vi har lykkes med sluttføre salgsprosessen som har vært grundig og omfattende. Styret besluttet å akseptere budet fra NESV på grunnlag av at det best oppfylte de kriteriene vi opprinnelig satte på en ny eier. NESV kjøper Liverpool for å gi det et utmerket økonomisk fotfeste og fortsette å utvikle det internasjonalt. Dette er en god avtale som løser det spørsmålet om klubbens gjeld og bør gi stab, spillere og fans stor tro når det gjelder fremtiden for Liverpool FC.

Thomas Werner, styreformann i NESV, sier:
- Vi erkjenner at Liverpool Football Club er en historisk institusjon forankret i samfunnet og hos supporterne. Vårt første skritt som nye eiere vil være å lytte. Vi ønsker å høre fra manageren, spillerne og de som er en del av den daglige driften i klubben. Vi skal være synlige på Anfield og vil lytte til dem som har stått ved denne klubben og som er grunnfjellet for dens fremtidige suksess vil bli bygget. Vi ønsker å høre fra fansen, lokale ledere og lokalsamfunnet. Vi ønsker å høre fra dem som kjenner LFC best, som har gjort den til det beste og deler vårt ønske om å vende tilbake til en vinnerkultur.

- NESV er opptatt av å skape et langsiktig økonomisk sterkt fundament for klubben og som skal sikre at klubben har økonomiske ressurser til å ha suksess igjen og tiltrekke seg de beste spillerne. For dette formålet har transaksjonen blitt strukturert på en slik måte at all oppkjøpsgjeld i klubben har blitt slettet.

I de kommende dagene og månedene vil NESV arbeide tett med ledergruppen i LFC for  å lytte og lære om alle deler av organisasjonen. I løpet av denne tiden vil de nye eierne begynne å se på områder for størst mulighet  å øke klubbens attraksjon nasjonalt og internasjonalt. NESV vil igjen skape en kultur og et miljø for å tillate folk å utmerke på alle fronter i klubben. I løpet av denne perioden vil NESV også begynne å undersøke muligheter for å forbedre kampdagsopplevelsen på kort sikt, samtidig studere nøye ulike langsiktige alternativer som kan være mulig.

Mr Henry og Mr Werner legger til:
- Vi er ivrige etter å starte med planen vår, tilbringe tid med organisasjonen, dens ledelse, dens supportere, og lokalsamfunnet. Vi vil ta disse trinnene sammen med klubbens ledere med en felles målsetting om å stabilisere klubben og til slutt ta Liverpool FC tilbake til sin rettmessige plass i engelsk og europeisk fotball, være suksessfull og kjempe om trofeer.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjerPrøv denne linken