Benitez i hardt vær

Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez er i hardt vær i Inter etter å ha kritisert klubbpresident Massimo Moratti for manglende støtte, samtidig som spanjolen inkluderte Liverpool-fansen blant dem han dedikerte helgens seier i klubb-VM til.

Benitez vant sitt første trofé med Inter, da den italienske klubben i helgen beseiret TP Mazembe 3-0 i finalen i klubb-VM.

- Jeg dedikerer denne tittelen til min familie, alle de som står meg nær, min stab og mine spillere, Inter-fansen og også litt til Liverpool-fansen, siden jeg ikke klarte å vinne tittelen for dem i 2005, uttalte spanjolen etter finaleseieren, og viste dermed at Liverpool FC fortsatt står hans hjerte nær.

Liverpool tapte som kjent finalen mot brasilianske Sao Paolo i 2005.

Denne kommentaren, samt kritikk av klubbpresident Massimo Moratti, gjør at tabloidavisen Daily Mail nå tror at Benitez vil få sparken i Inter i løpet av 48 timer.

- I fjor brukte Moratti 80 millioner euro på fem spillere, men denne sesongen har jeg ikke fått bruke noe. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg står igjen 100% skuffet. Jeg fortjener mer respekt. I august lovet klubben meg tre spillere, men jeg fikk ingen. Jeg har måttet ta alt ansvaret og all kritikken alene. For meg ser det nå ut til at klubben har tre muligheter. Den ene er å støtte treneren 100% med fire eller fem nye spillere for å bygge et sterkere lag. Den andre er å fortsette som dette, uten noe prosjekt eller planlegging, og at en person fortsatt skal være syndebukken. Den tredje er å snakke med min agent, å komme til enighet. Så enkelt er det, uttalte Benitez etter finaleseieren.

Benitez sitt ultimatum og referanse til Liverpools supportere resulterte i følgende kommentar fra Moratti:

- Kommentarene var kanskje litt upassende situasjonen tatt i betraktning. Men for øyeblikket snakker jeg ikke om Benitez og hans fremtid. Dette er ikke tidspunktet for å snakke om forsterkninger. Det er ikke noe vi vil bestemme oss for nå.

Benitez sin agent, Emanuel Garcia Quilon, toner imidlertid ned feiden.

- Benitez vil forbli i Inter Milan, det er 100% sikkert. Jeg snakket med ham etter kampen, og han fortalte meg at han feiret seieren sammen med sin familie, siteres agenten i Liverpool Echo.