Bitter Hicks

Tom Hicks fremstod som en svært bitter mann da han ble intervjuet av Sky Sports etter å ha mistet kontrollen over Liverpool FC i går, og beskrev blant annet supporterne som «internett-terrorister».

- Jeg er sjokkert, forferdet og frustrert. Vi har vært veldig forsiktige for å forsikre oss at vi har fulgt spillereglene til høyesterett, men jeg er veldig skuffet. Dette har såret familien min enormt. En veldig verdifull eiendel har blitt svindlet fra oss i en episk svindel. Jeg er veldig sint på grunn av dette, var den første kommentaren til texaneren.

- Jeg har jobbet veldig hardt for å løse problemene. Vi vet det finnes bedre eiere for Liverpool FC rundt om i verden enn NESV. Vi kjente til dem fra før, og ble frustrert hver eneste gang vi hadde samtaler med dem. Vårt ønske var å overdra Liverpool til den rette eieren, som kunne bygge stadion og gjøre Liverpool til den toppklubben den fortjener å være, la han til.

- Jeg aksepterte at klubben kom til å bli solgt allerede i april. Det var bare et spørsmål om når det skulle skje. Royal Bank of Scotland ville at det skulle skje neste dag, og det var det ingen grunn til. Liverpool er et veldig sunt økonomisk foretak. Gjelden var litt for høy, det innrømmer jeg, men vi skulle fikse det.

- Vi ble frustrert av andre folk. Jeg tror den rette eieren ville ha betalt Gillett og Hicks en fair pris, og ville hatt ressurser til å bruke penger på spillere og nytt stadion.

- Vi hadde penger tilgjengelig til å betale tilbake hele lånet til RBS. Men RBS, styreformannen og de ansatte konspirerte mot oss, slik at vi ikke fikk nedbetalt gjelden. Vi betalte dem veldig høye lønninger, og de konspirerte mot oss. Vi trodde de var våre venner. Jeg trodde de var lojale. Jeg tok feil.

- Jeg vet nøyaktig hvorfor de gjorde dette. Fordi de hadde muligheten til det. Dette var en organisert konspirasjon, som foregikk over flere måneder. De som stod bak var Royal Bank of Scotland og Martin Broughton. Han ønsket bare god PR. Han er Chelsea fan, han er ikke engang Liverpool-fan. Han ønsket å fremstå som mannen som ble kvitt amerikanerne. Og så solgte han til nye amerikanere.

- Vi brukte £300M brutto på spillere, og £150M netto. Dette var nest mest, eller tredje mest i ligaen. Men det leser du aldri noe om i media. Til syvende og sist handler det om sportslige resultater. Da vi ble nummer to, var ikke fansen like sinte som de var nå. Liverpool-fans er en sterk supportergruppe. De ønsker å vinne.

- Rafael Benitez tok aldri ansvar for resultatene, og la i stedet skylden på eierne. Andre managere gjør ikke det. Alex Ferguson gjør ikke det. Arsene Wenger gjør ikke det i Arsenal. Folk ønsker å vinne. Rafa tapte med klubben. De som stod over han kom i konflikt med ham, og laget spilte ikke så bra som det burde ha gjort. Vi kom ikke blant de beste i fjor, men det er ikke eiernes feil. Vi brukte pengene som kreves. Jeg leste en veldig interessant artikkel der Alex Ferguson sa at Rafa hadde mer penger å bruke enn resten av oss, men han kjøpte bare dårlige spillere. Rafa må ta ansvar for sine egne resultater.

- Jeg er ingen novise. Jeg har vært i sportsbransjen i snart 15 år. Uansett om det er hockey-, baseball- eller fotballfans, så ønsker folk å vinne.

- Prosessen med å selge klubben ble kontinuerlig forkludret om ryktene om finansielle problemer spredt av RBS. Dette skremte vekk de interesserte kjøperne som vi visste var de riktige typene til å kjøpe klubben. Bare se på hva som har skjedd med Manchester City, med deres nye eiere. Det var denne type kjøper vi prøvde å finne til Liverpool, men disse ble skremt av ryktene om uro og organisert internett-terrorisme som ble rettet mot folkene som var involvert.

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor fansen var så sinte. Jeg aksepterer at noe gikk galt i forhold til min evne til å kommunisere med fansen, og jeg er lei meg for det. Men jeg skulle ønske folk hadde litt mer nøyaktig informasjon. Gjelden har vært en tung byrde på grunn av fansens reaksjon på den. Men det har versert så mange unøyaktige tall når det gjelder våre renteutgifter. Driften gikk godt, og betjente renteutgiftene med god margin.

- Vi har investert i klubben. George og jeg har skutt inn 270 millioner dollar i klubben. Det forsvinner i all støyen og sinnet.

- George sa på pressekonferansen da vi tok over klubben at spaden skulle være i jorda innen 60 dager. Det har fansen hengt seg opp i. De har ikke snakket om realitetene med hensyn til finanskrisen. Vi hadde sjansen til å bygge en verdensklassestadion i Liverpool, og jeg håper gruppen som nå har tatt over en dag vil bygge den stadion.

- Nå ønsker jeg bare at sannheten skal komme for en dag, i retten.