Bouzanis drømmer om VM

I et intervju med goal.com sier Liverpools unge keeper Dean Bouzanis at han har et lite håp om å komme med i Australias foreløpige VM-tropp. Den troppen plukkes ut den 9.mai. Ny bok om Ian Callaghan.

Dean Bouzanis har forhåpninger om å komme i betraktning når Australia skal ta ut sin foreløpige VM-tropp. 19-åringen har brukt mesteparten av denne sesongen til å få førstelagserfaring på utlån i Accrington Stanley.

- Jeg er stolt over å ha ungdomslandskamper for Australia, og forhåpentligvis blir jeg også aktuell for A-landslaget. Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å komme med i den foreløpige troppen til sommerens VM, sier sisteskansen.

Tony Franken, som er målvaktstrener for det australske landslaget, utelukker ikke at så kan skje.

- Dean skrev under for Liverpool som 16-åring, og Liverpool sa den gangen at han var den beste keeperen de hadde sett i den aldersgruppen. Han er en outsider til å komme med i VM-troppen. Vi kommer til å diskutere dette innad i trenerstaben frem til troppen tas ut den 9.mai. Vi har selvsagt 2-3 aktuelle keepere på blokka.

Bouzanis har fått spille 14 førstelagskamper under sitt opphold i Accrington.

- Du må starte et sted, må du ikke? Det var grunnen til at jeg ba om å bli utlånt, sier han.

- Det er annerledes nedover i divisjonene. Spillet er mye fysisk røffere, og jeg har fått testet feltarbeidet mitt da det slås mye høyt og langt. I Premier League er spillerne langt mer teknisk skolerte, og spillet går mye raskere, legger han til.

- De fysiske kravene i League Two var litt problematiske til å begynne med, men jeg har blitt vant til dette nå. Det er fint for læringskurven min å se hvor fysisk tøff fotballen kan bli, og å spille mot voksne menn.

Bouzanis trekker ellers frem Pepe Reina som sitt store forbilde.

- Han er en av lederne i troppen. Jeg anser ham som den beste målvakten i verden, og det er fint at han er i min klubb, slik at jeg kan se ham spille. Du ønsker å lære fra de beste.

- Keepertrenerne i Liverpool oppfordrer oss til å spille som Pepe. Måten han bruker føttene på, og alt han gjør. Du må trene hardt for å bli som ham. Det hele er en del av læringskurven. Vi blir ofte bedt om å studere opptak av våre egne prestasjoner. Målvaktstreneren tar meg til side og viser meg klipp av situasjoner hvor jeg burde ha gjort ting annerledes. Det kan være små detaljer, men du kan likevel lære av det. Jeg sammenligner ofte disse opptakene med det jeg ser Pepe, Peter Cech og Iker Casillas gjør, avslutter Bouzanis.

Ny bok om Ian Callaghan
Forfatter John Keith er ute med en ny bok om Ian Callaghan, kalt ”Cally on the Ball”. I den forbindelse er det mulighet til å få være med på en unik lunsj med hovedpersonen selv, mannen som har spilt flest kamper for Liverpool FC, Ian Callaghan.

”Lunch with Cally” blir arrangert i Bill Shankly-suiten på Anfield lørdag 5.juni. Billettene til arrangementet koster £40, og kan kjøpes fra billettkontoret på Echo Arena ved å ringe 0044 84 8000 400.

Under arrangementet vil Ian Callaghan reflektere over sin karriere, og signere bøker. Forfatter John Keith vil også sammen med Cally svare på spørsmål fra de fremmøtte.