Broughton ute om noen uker

Martin Broughton kommer til å slutte som styreformann i Liverpool FC så snart New England Sports Ventures føler at de har funnet fotfeste i klubben etter en overgangsperiode. Dette er helt udramatisk, og har ligget i kortene helt siden Broughton tok på seg jobben med å finne nye eiere til Anfield-klubben.

Det er Sky News som i kveld kjører «newsbreak» på at Broughton kommer til å fratre som styreleder etter en overgangsperiode. På mange måter en ikke-nyhet, da det har vært kjent lenge at Broughton bare ville inneha vervet inntil klubben ble solgt. Samme dag som klubben ble solgt takket han imidlertid ja til å fortsette i vervet i en overgangsperiode, til de nye eierne følte seg klare til sette inn sin egen mann.

Broughton skal når han er ferdig i Liverpool være frontfigur i et sportsinvesteringsselskap, ifølge Mark Kleinman i Sky Sports. Han vil nemlig bli styreformann i Sports Investment Partners (SIP). Et nytt foretak som blant annet vil bli drevet av Broughtons sønn, Michael.

Kleinman antyder at overgangsperioden i Liverpool kan bli ganske kort, og at Broughton kan være ute av korridorene på Anfield allerede i løpet av noen uker. Kanskje allerede før jul. Dette kommer imidlertid ikke som noen overraskelse på Liverpools ledelse og klubbens supportere, da dette har ligget i kortene helt siden Broughton tok jobben på Anfield.