Brukner forklarer avgjørelsen om operasjon

Peter Brukner forteller at sjansen for at Carraghers skulder skal gå ut av ledd igjen er langt mindre med en operasjon. Lite sannsynlig at midtstopperen vil være tilbake noe særlig tidligere enn om tre måneder.

Jamie Carragher skal opereres i venstre skulder på fredag etter å ha fått den ut av ledd i 1-2-tapet mot Tottenham på søndag. Liverpools medisinske sjef Peter Brukner forteller til Liverpoolfc.tv hvorfor man valgte operasjon.
- På de 24 timene etter søndagens kamp fikk vi så mye informasjon som vi kunne om skaden. Han gjennomgikk en MR-undersøkelse, og den viste betydelig skade på leddet. Vi fikk en rekke vurderinger fra spesialist om veien videre. Vi har involvert Jamie i alle diskusjoner, og vi bestemte oss for å gå videre med litt nøkkelhullkirurgi på fredag. Vi bestemte oss for at det var den beste løsningen fordi risikoen ville vært stor for at skulderen ville gå ut av ledd igjen uten operasjon, kanskje mer enn 50 prosent. Vi er ikke beredt til å ta den sjansen. Operasjon betyr ikke at det er helt uten fare for at den kan gå ut av ledd igjen, men risikoen er nede på rundt 10 prosent. Med Jamie, Roy og det medisinske støtteapparatet bestemte vi oss for å gå for den trygge løsningen, og da vil han være bra til den siste tredjedelen av sesongen.

Var dette det verst tenkelige scenarioet?
- Nei, det kunne ha vært verre. Når du får skulderen ut av ledd, spretter leddet av, og det handler om hvor mye skade du får på ben, ledd og leddbånd. Noen ganger kan du få av ganske mye av beinet. Jamie hadde en moderat skade, ikke mild, men heller ikke alvorlig. Det er en vanskelig beslutning hvordan man skal håndtere slike skader.

Er det mulig at Carragher er tilbake før det har gått tre måneder?
- Kanskje en uke eller to tidligere, men i utgangspunktet trenger man den tiden for å komme seg etter operasjonen. Han vil gå med fatle i fire uker etter operasjonen før alt er leget, så vil han få bevegelsen og styrken tilbake. Tre måneder er gjennomsnittet.