Byr 400 til 500 millioner pund for Liverpool

En amerikansk investor skal etter å ha gått gjennom regnskapene til liverpool Football Club stå klar med et bud på mellom 400 og 500 millioner pund for Liverpool Football Club.

Keith Harris har hatt en finger med i spillet i salg av klubber som Aston Villa, West Ham og Manchester City. I dag hevdet han til Sky Sports at en investor i USA er klar til å overta Liverpool Football Club og nå vurderer et bud på mellom 400 og 500 millioner pund.

LFC har for tiden verdensomspennende interesse for å kjøp av klubben fra dagens eiere, den amerikanske duoen George Gillett og Tom Hicks.

Ifølge Harris har denne potensielle kjøperen har gjort en såkalt "due diligence". Due diligence skal gjennomføres av en part som er uavhengig av selskapet og dets valgte revisor.

En slik Due diligence vil omfatte følgende elementer:

  • Gjennomgang av selskapets regnskapsprinsipper, vurdering av den finansielle rapportering i introduksjonsprospektet, analyse av selskapets finansiering i kommende perioder og gjennomgang av selskapets organisering, bemanning og kompetanse

Hensikten med gjennomføring av en slik due diligence er å avklare i hvilken grad selskapet er egnet for notering på børs.

Så langt har ingen av forsøkene på overtakelse lykkes, men nå kan det være grunn for ny optimisme etter at den ikke navngitte investoren forsøker å få kontroll over klubben.

- Det er viktig at alle er klare over at dette er en amerikansk investor som har gått gjennom tallene, foretatt "due diligence". Et stort og omfattende arbeid er blitt gjort for å skaffe seg oversikt over de økonomiske tallene, sier Harris til Sky Sports.

Han ønsker ikke å navngi gruppen eller investoren som nå skal være interessert i å overta den økonomiske kontrollen i den mest suksessrike klubben i engelsk fotballs historie.

- Det er ingen av de gruppene som tidligere har vært nevnt i pressen. Ballen er nå hos vår klients hender til å komme med et bud. Jeg tror ikke at denne avtalen vil bli gjort før dette overgangsvinduet lukkes om en knapp uke, men den neste punktet i tidsskalaet er 6. oktober når noen av The Royal Bank of Scotland på 237 millioner pund må betales tilbake. Kanskje skjer det noe da, men i dagens finansklima er disse tingene umulige å forutsi, sier Harris.

Siste uke trakk den Hong Kong-baserte forretningsmannen Kenny Huang seg som interessert til å by på Liverpool. Den syrisk-kanadiske Yahya Kirdis mye publiserte interessen har derimot blitt møtt med skepsis.

Harris sier at historien med slike overtakelser har lært ham at de som går offentlig ut med sin interesse før en enighet er oppnådd sjelden har lykkes.

- Involveringen til den kinesiske regjeringen var hele tiden litt fjern. i en hver overtakelsessituasjonen, når folk velger å annonsere dette i media, så må det stilles spørsmålstegn om seriøsiteten i budet. Hvis navnet til den mulige kjøperen kommer ut før en avtale er gjort, så er sjansen stor for at dette ikke går bra, sier Harris til avisen London Evening Standard.

- Se på da Chelsea ble solgt i 2003. Mitt selskap ga råd til klubben og vi visste av Roman Abramovich på torsdagen, før avtalen var gjort den påfølgende tirsdagen, tilføyer Harris.