Carra runder 450 ligakamper

Jamie Carragher spiller sin ligakamp nummer 450 for Liverpool, når han etter alle solemerker leder laget som kaptein på White Hart Lane søndag ettermiddag. Bare sju spillere har passert denne milepælen tidligere.

En statistikk som Carra kunne ha klart seg foruten er imidlertid at han har gjort tre selvmål i kamper mot Spurs. To av disse har kommet i London.

Samtidig som Carragher runder 450 ligakamper, kan David N'Gog få sin 50.ligakamp.

I fjor tapte Liverpool 2-1 borte mot Tottenham. Dette var forøvrig i første serierunde. Beniot Assou-Ekotto ga Spurs ledelsen like før pause. Steven Gerrard utlignet på straffespark i det 56.minutt. Tre minutter senere scoret Sebastien Bassong det som ble vinnermålet.

Liverpool fikk imidlertid revansje på Anfield i januar, og vant 2-0. Dirk Kuyt gjorde begge målene. Det andre på straffespark på overtid.

Dersom Liverpool skulle klare å vinne i det nordlige London på søndag, vil de komme opp på samme poengsum som Tottenham. Vinner de røde med to måls margin, vil de også passere Spurs på tabellen.

Etter innføringen av Premier League har Liverpool gjestet Tottenham 18 ganger. De har vunnet fem av disse og tapt åtte, noe som betyr fem uavgjorte kamper. De senere årene er imidlertid ikke statistikken så god. Liverpool har tapt sju av de tolv siste ligakampene borte mot Spurs, men har gjort mål i sju av de åtte siste. Tottenham har vunnet begge de to siste kampene mellom klubbene på White Hart Lane med sifrene 2-1.

Spurs spilte Champions League-kamp på onsdag. Etter Champions League-runder har de vunnet tre, spilt en uavgjort og tapt to kamper denne sesongen.

Tottenham har bare tapt en av sine 18 siste hjemmekamper i ligaen. Tapet kom mot Wigan i slutten av august. Når London-laget holdt nullen mot Werder Bremen på onsdag var det deres første «clean sheet» på 18 kamper. I løpet av de siste 12 kampene er det bare en kamp Spurs ikke har maktet å score i. Mot Manchester United i oktober. Totalt har Harry Redknapps mannskap gjort 43 mål så langt denne sesongen, og 16 av disse har kommet på de siste seks kampene.

Dommer på White Hart Lane på søndag er Martin Atkinson. Ingen lykkedommer for Liverpool akkurat.