Carra ser frem til ny sesong

Jamie Carragher ser frem til en ny sesong, og innrømmer at det er optimisme på Melwood om dagen. Han gleder seg til å ta fatt på sin 15. sesong med førstelaget.

Etter at Roy Hodgson, Joe Cole, Danny Wilson og Milan Jovanovic har kommet inn - i tillegg til Steven Gerrard og Fernando Torres har bestemt seg for å bli i klubben, innrømmer visekaptein Jamie Carragher at det er litt optimisme på Melwood foran ligastarten mot Arsenal på søndag.

- Vi må ser fremover med optimisme. Forrige sesong gikk aldri så bra, men vi må glemme det og legge det bak oss, sier Carra til Liverpoolfc.tv.

- Akkurat som da Gerard Houllier og Rafa Benítez ble ansatt, kan det gi alle et løft. Det er slik det er. Vi er ikke en klubb som bytter manager annenhvert år - men det er ikke bare det. Vi har gjort noen gode signeringer, som Joe Cole. Og ikke bare det - to av de beste spillerne i verden har sagt de ønsker å bli.

- Det er helt enormt, og det har gitt alle det løftet vi trengte. Vi må være positive, og jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skal kunne gjøre det bra. Vi må selvsagt bevise det og prestere på banen.

- Du må huske at vi hang med helt til slutten med å komme blant de fire beste. Jeg vet at folk avskriver oss og sier vi er sjanseløse, men jeg er ikke i tvil om at vi vil forbedre oss. Vi er ikke den type klubb som lover at vi skal gjøre det ene eller andre, men nå er det tid for å stå sammen og vise at vi kan legge fjorårssesongen bak oss. Det vil være nye ideer og nye stemmer på treningsfeltet, og det vil hjelpe.

2010/11-sesongen blir Carraghers 15. sesong for førstelaget, og midtstopperen innrømmer at han også i år må kjempe for plassen sin.

- Du vet aldri hva som kan skje. I fjor sa hele verden at jeg var ferdig etter de første kampene, men i andre del av sesongen var jeg sammen med Mascherano og Pepe Reina av de mest stabile spillerne. Og om du ser på hvordan forsvaret spilte, så holdt vi nullen i 18 kamper.

- Det kommer til å bli en utfordring, og det er alltid slik at spillere ønsker å ta plassen din, men du må bare være klar for å kjempe for den. Jeg spilte hver uke for Rafa i seks år, men jeg må bevise hva jeg kan igjen. Selv om Rafa fremdeles hadde vært her hadde jeg måttet det. Det kommer en tid hvor jeg ikke kan spille 50 kamper i sesongen, men jeg har ingen intensjoner om at det skal bli i år.

- En ting som aldri vil forandre seg er at det vil bli forventet at Liverpool skal gjøre det bra, og presset på oss for å oppnå suksess er like intenst som for mange år siden, om ikke mer. Slik vil det også være i tiden fremover, avslutter Carra.