Carra-testimonial i september

Jamie Carragher får til høsten sin såkalte testimonial-kamp for lang og tro tjeneste i Liverpool FC. Kampen spilles på Anfield 4.september, og motstander blir Everton. Lagene vil bestå av en blanding av nåværende og tidligere spillere.

Jamie Carragher vil feire sin lange karriere med en kamp mot et Everton XI på Anfield lørdag 4.september klokken 14.00 lokal tid. Alle inntektene fra kampen går til lokal veldedighet.

Det er landskamphelg den første helgen i september. Alle spillerne som ikke er opptatt med landskamper hos de to klubbene vil være involvert i kampen. I tillegg vil en rekke tidligere Liverpool-spillere trekke på seg den røde trøya igjen.

Så langt har Michael Owen, Danny Murphy, Craig Bellamy, Dietmar Hamann, Robbie Fowler, Steve McManaman, Jamie Redknapp, Gary McAllister og Steven Warnock sagt ja til å spille for Liverpool XI mot Everton XI i denne testimonialkampen. Carragher håper også å få med Jerzy Dudek og Sami Hyypiä.

David Moyes har lovet Carragher at han vil stille med så sterkt lag som mulig, og jobber visstnok med å få Everton-legenden Duncan Ferguson til å trekke i den blå trøya igjen.

- Vi har jobbet for å få til denne kampen i 4-5 måneder, og jeg er henrykt over at jeg nå kan avsløre planene. Forhåpentligvis blir det en flott markering, som folk på Merseyside vil møte opp på, sier Carragher til Liverpool Echo.

- Alle inntekter fra kampen vil gå til veldedighet, og jeg håper mange familier møter opp. Det er en ære å spille for Liverpool, og derfor ønsker jeg å gi noe tilbake, legger han til.

- Everton og David Moyes har gitt en fabelaktig respons på planene. Da jeg begynte å tenke på testimonial-kampen vurderte jeg flere ulike lag, men Everton var den første motstanderen som jeg vurderte. Hadde jeg gått for et utenlandsk lag, ville vi ha pådratt oss store kostnader, slik at inntektene til veldedige formål ville ha blitt mindre. Det ønsket jeg ikke. Dette er penger som skal komme Liverpool by og Merseyside tilgode.

- Alle vet at jeg var Everton-supporter som guttunge, og det er passende at de to lagene i mitt liv møter hverandre ved denne anledningen.

Sist Liverpool og Everton spilte mot hverandre i en slik kamp var i forbindelse med Bruce Grobbelaars testimonial i oktober 1992. En kamp som endte 2-2. Phil Neal (1985) og Steve Heighway (1981) hadde også den blå naboen som motstander i sine testimonialkamper.