Carra vil bli Liverpools Maldini

Jamie Carragher ser opp til de spillerne som har tilbrakt hele karrieren i moderklubben. Nå akter han å skrive seg inn på den eksklusive listen med spillere som har gjort nettopp det.

Spillere som Paolo Maldini i Milan, Guiseppe Bergomi i Inter, Klaus Augenthaler i Bayern München og Manuel Sanchis i Real Madrid, tilbrakte hele sine karrierer i en klubb. Jamie Carragher drømmer om det samme.

- Når du nevner noen av de spillerne, kjenner du umiddelbart til klubben de har spilt for, sier Carragher i et eksklusivt intervju med LFC Weekly, som er delvis gjengitt på Liverpools offisielle hjemmeside.

- Så lenge jeg har vært i Liverpool, er det den eneste klubben jeg har ønsket å spille for. Når jeg er ferdig med spillerkarrieren, ville det vært fint om folk hadde plassert meg i samme kategori som Puyol og Bergomi. De spiller eller har spilt for de største klubbene i Europa, og Liverpool er der oppe sammen med med Milan, Bayern München og Barcelona, fortsetter visekapteinen.

Carragher stiller seg kritisk til fans som roper på store kjøp fra utenlandske klubber. Han frykter sågar at de lokale heltene blir tatt for gitt blant supporterne.

- Folk sier hele tiden at de ønsker lokale spillere i klubbene deres. Det er ikke alltid jeg er like sikker på at de snakker sant. Noen ganger virker det som de foretrekker en utenlandsk spiller hentet for store pengesummer. Sånn har spillet alltid vært - iblant blir lokale spillere tatt for gitt. De lokale spillerne forventes å blø for klubben på banen, men det blir ikke alltid forventet av spillere som kommer utenfra - av en eller annen grunn, uttaler Carragher.

I en tid der fotballen har blitt kommersialisert, vil Liverpools nummer 23 helst holde bena godt plantet på bakken.

- Tidligere fikk man aldri anledning til å bli høy på pæra. Det gjelder ikke bare for klubben, men for hele byen. Folk som er høye på pæra har aldri blitt særlig populære her. Jeg fikk aldri lov til å tenke høye tanker om meg selv, men jeg ble bedt om å arbeide hardt på trening, avslutter Carragher.