Carragher er desperat etter finaletriumf

Jamie Carragher håper å vinne Europa League. Fire år uten trofé er for lenge for Liverpool. Prestasjoner må ikke tas for gitt.

For supporterne kommer triumfen i UEFA-cupen i 2001 noe i skyggen av Champions League-seieren i 2005. Carragher ønsker nå å gå hele veien i Europa League.

- Fra det øyeblikket vi kom inn i turneringen, var jeg helt desperat etter å vinne den, uttaler Jamie Carragher til Liverpool Echo.

- Du vet aldri hvilken finale som kommer til å bli din siste, og jeg er så fast bestemt på å komme dit denne sesongen. Fire år uten å vinne et trofé er for lenge for Liverpool.

- Det er svært, svært viktig for alle oss her å få våre hender på den. Premier League og Champions League er notorisk vanskelige å vinne, så hvis du får en sjanse til å vinne noe annet, enten det er Carling Cup eller noe, må du ta det seriøst.

- Se på Arsenal. Arsene Wenger er en stor manager, men han har ikke vært i posisjon til å vinne et trofé på lenge, og jeg er sikker på at det er mange klubber som gjerne ville vært i vår posisjon i kveld.

Liverpools utrolige 5-4-seier over Alaves i 2001 var en del av en unik cuptrippel. Carragher innrømmer at han ikke satte skikkelig pris på omfanget av den triumfen, men er fullt klar over hva det vil bety å slå Atletico Madrid og sikre en plass i finalen i Hamburg 12.mai.
- På den tiden var jeg mer interessert i å vinne FA-cupen, men når jeg ser tilbake, vil jeg si at UEFA-cupen var en større prestasjon. Hvor mange spillere får vinne e-cuptrofeer i karrieren?

- Noen må vinne FA-cupen hver sesong, men hvor ofte har engelske klubber kommet til finalen i europeiske turneringer? Da vi deltok i den under Gerard Houllier, var turneringen nok litt bedre enn den er nå.

-Champions League var ikke utvidet, men vi klarte likevel brasene. Alle aksepterer at Champions League er større enn Europa League, men det er fremdeles en glimrende turnering å vinne.

- Jeg antar at kvelden i Dortmund blir litt glemt fordi Istanbul var så enorm, men når du ser tilbake, var Dortmund sannsynligvis en bedre kamp. Den kom midt i en stor uke, men det er ikke noe jeg aldri vil glemme .

- Ikke misforstå, topp fire er viktig for klubben i form av inntekter. Men på slutten av min karriere ønsker jeg å kunne lene meg tilbake og huske anledninger jeg vant en medalje. Jeg har vunnet UEFA-cupen før, og jeg vil vinne den igjen.

- Det ville være fantastisk hvis vi kunne gjøre det i år. Alle de gode minnene for våre supportere de seneste årene er dagene i Istanbul, Cardiff og Dortmund - det er det du tar med deg. Å vinne denne vil gjøre opp for noen skuffelser vi har hatt i år.

Liverpool ligger under 0-1 fra første kamp mot Atletico. Carragher påpeker viktigheten av score det første målet.
- Vi må få publikum bak oss med en gang, sier han. Vi trenger ikke å gå av skaftet fra første fløytesignal, men det er så viktig å sette tonen. Vi vet hvordan vi skal spille på Anfield. Det må være hurtig tempo og høy intensitet.

- Vi har erfaring, noe som kan være veldig viktig. På mange måter ligner denne på kampen mot Chelsea i 2007. Det første målet kommer til å bli så viktig. Oppgjøret er på en knivegg, og det er avgjørende at vi begynner bra. Det kommer til å bli en flott stemning.

- Folk forventet kanskje at vi skulle komme så langt, men prestasjoner bør ikke tas for gitt. Vi har en sjanse til å komme til en finale. Vi må tak i det med begge hender. Vi er klare til å gi vårt beste.