Cole fra start eller ei?

Roy Hodgsons store dilemma foran søndagens kamp mot Tottenham synes å være om manageren skal velge å sette Joe Cole rett inn på laget igjen eller ei.

Midtbanespilleren har vært ute av spill siden han pådro seg en hamstringskade mot Bolton dem 31.oktober. Nå er Cole tilbake i full trening igjen, og aktuell for en plass på laget mot Spurs.

- Han ser ut til å være i brukbar form. Mye avhenger av hva sportsvitenskap-folkene mener, og om de synes han har trent nok til at vi kan bruke ham. Skaden er helt leget, så spørsmålet er om vi skal hoppe i det eller ei, uttalte Roy Hodgson på dagens pressekonferanse på Melwood.

Cole har mistet fem Liverpool-kamper, og Hodgson er imponert over formen til spillerne som har figurert i London-guttens fravær.

- Jeg er heldig, for vi har ikke så mange skader for øyeblikket. Som klubb har vi gjort det ganske bra når det gjelder å unngå skader. Noen spillere har kommet inn på laget i Cole sitt fravær, og har gjort det meget bra. Vi har hatt en god periode hvor vi har sanket 13 poeng fra seks ligakamper.

Hodgsons valgmuligheter på midtbanen har også blitt styrket ved at Lucas Leiva er tilbake etter suspensjon. Han stod som kjent over kampen mot West Ham etter å ha pådratt seg to gule kort mot Stoke.

- Jeg har ikke snakket med spillerne om laget ennå, og jeg ønsker ikke at noen skal finne ut hvilke planer jeg har før jeg har snakket med dem. Jeg var godt fornøyd med spillet mot West Ham. Det var en veldig, veldig god kamp fra vår side. Jeg er også glad for å ha spillere som Lucas, Joe Cole og Fabio Aurelio tilgjengelig igjen etter fravær.

Hodgson kommenterte også Daniel Aggers skadesituasjon.

- Han gjør fremskritt. Vi kan ikke si nøyaktig når han vil være i stand til å trene igjen, men han er mye blidere nå, og kan gjøre mye mer enn han kunne for to uker siden. Nå er det store spørsmålet når han vil få klarsignal fra legene til å delta i treningen igjen. Når han får dette klarsignalet, vil han kunne begynne å løpe igjen. Det er ikke en skade som den Steven Gerrard har, hvor noe er røket. Det vil ta tid.