Dalglish har tro på engelsk talent

Ambassadør Kenny Dalglish, med arbeidsoppgaver på Liverpools ungdomsakademi, mener at det ikke er grunn til bekymring angående talentuviklingen.

Et ungt engelsk landslag, med spillere som Jordan Henderson, Kieran Gibbs og Andy Carroll fikk nylig kjørt seg mot Frankrike i en kamp på Wembley. Det har gitt spørsmål om ungdomsfotballen i England. Kenny Dalglish mener imidlertid at det ikke er noen grunn til bekymring, heller ikke i hans egen klubb Liverpool.

- Igjennom mitt arbeid på Liverpools akademi, har jeg en rimelig god oversikt over hva som kommer fram. Ikke bare i min klubb, men generelt, sier legenden om talentene i England.

- Jeg sier ikke at det ikke kan bli bedre, men det er ingen grunn til å trykke på alarmknappen.

- Hos Liverpool, har vi et par spanske trenere på vårt akademi og vi får en bra miks mellom teknikk, taktisk forståelse og en sterk mentalitet.

- Det som er godt å se er at uansett om jeg ser U9, U10 eller U11-lagene spille, så ser jeg at guttene prøver å gjøre slik i kamper som de har blitt fortalt på trening.

- I fjor sommer vant England U17 EM. Hvem slo de i finalen, jo Spania. Vi er derfor i stand til å være med å kjempe.

- Du vil ikke velge noen annen midtbanespiller fremfor Steven Gerrard og, merk mine ord, Jack Wilshire kommer ikke til å bli mye dårligere etter hvert.