Dalglish vil vurdere framtiden

Kenny Dalglish vil ifølge avisen The Times vurdere sin framtid i Liverpool FC dersom styret bestemmer seg for Roy Hodgson som klubbens nye manager.

Kenny Dalglish går ifølge avisen The Times ut og sier at han alvorlig vil vurdere sin framtid i klubben dersom Liverpool-styret går for Fulhams Roy Hodgson som ny manager. Dalglish, som selv er en aktuell mann som ny manager i Liverpool, skal ha gjort dette klart for styret.

Hodgson er ifølge The Times favoritt til å få jobben etter Rafael Benitez, og en av de heteste ryktene i engelske medier går nå ut på at Hodgson får jobben i slutten av denne uke. Fulham-manageren har til gode å vinne et trofe i engelsk fotball.

Ifølge The Times-journalist Tony Barrett, som har gode kilder i Liverpool Football Club, skal Dalglish ha gitt styret en klar melding om sin mening. Samtidig som han sa klart fra at han var i mot utnevnelsen av Hodgson, så skal han ha sagt at han er rette mann for managerjobben. Dette til tross for at han i lang tid har hatt et nært vennskap med Fulham-manageren.

Ifølge Barrett så gir Dalglish Liverpool-styret et stort dilemma. Skal de risikere å vende Kenny ryggen og gi Hodgson managerjobben, og samtidig miste King Kenny, som for ett år siden kom tilbake til klubben og fikk et ambassadørrolle på lagets akademi i Kirkby. Etter sin tid som manager og spiller i klubben har Kenny en stor stjerne i klubben og blant supporterne og mange mener det vil være et stort tap for klubben om Dalglish igjen forlater klubben.

The Times har foretatt en meningsmåling som viser at 57,5 prosent av de som deltok vil at Dalglish blir ny manager. Hodgson får 6,5 prosent. Likevel så ser det altså ut som Fulham-manageren har overbevist klubbens styremedlemmer om at han er rette mann for klubben. Tony Barrett spekulerer i om han står overfor en atskillig vanskeligere oppgave når han skal overbevise supporterne om at han er mannen som skal føre Liverpool videre.

Hodgson har ifølge The Times noe støtte i Anfield-garderoben, men dette er på ingen måte enstemmig. Noen mener han er en sikker mann og rett mann i en turbulent periode i Liverpools historie og beundrer det arbeidet han har gjort med Fulham, som blant annet resulterte i finalespill i årets Europa League, så stiller andre spørsmålstegn til engelskmannens prestasjoner og potensiale i Premier League. Fra å være managerkandidatene som ble sett på som en samlende kandidat, en mann med verdighet som sjelden har havnet i kontroverser, så har Hodgson blitt en mann det er delte meninger om på Anfield.

Sier han ja til managerjobben, så vil han vite at han ikke bare står overfor en hard kamp for å snu Liverpools skjebne, men også overbevise folk i klubben som tviler på hans egenskaper.

Det er voksende bekymring i klubben om hans eventuelle tilbud om jobben vil bli gitt til en formann (Martin Broughton), som allerede har sagt klart fra at han vil forlate klubben om noen måneder, dersom jakten på nye eiere skulle bære frukter. I tillegg har klubben en Managing Director (daglig leder), Christian Purslow, uten en langtidskontrakt og som fikk jobben med kun det for øyet å gjøre klubben attraktiv for en lenge tiltrengt investering.

En av hovedgrunnene til at Kenny Dalglish ble valgt som mannen som skulle lede jakten på ny manager, sammen med Purslow, var for å gi prosessen den troverdigheten den ellers muligens ville savnet.

Men dersom Liverpool-styret ikke kan overbevise Dalglish om at Hodgson er rett mann på rett plass på Merseyside og den beste av managerkandidatene i Liverpool FC, så kan styret risikere å miste en av de mest trofaste tjenerne av klubben.

Fotballredaktøren i The Times, Tony Evans, skriver at Dalglish skal ha vært rasende da han oppdaget at Hodgson toppet ønskelisten til klubben, og truet med å vende både Purslow og klubben ryggen. Han skal ha gitt ham klar beskjed om at han kom tilbake til Liverpool for ett år siden for å hjelpe den, men at han var klart i mot Roy Hodgson som den som skulle føre Liverpools arv videre. Det vil han gjerne gjøre selv.