Darby sendte Swindon til Wembley

Stephen Darby satte inn det avgjørende straffesparket som gjør at Swindon er klar for finale i playoff til The Championship.

I en returkamp mellom Charlton og Swindon om retten til å spille i den avgjørende opprykkskampen på Wembley, for å sikre den siste opprykksplassen fra League 1, ble det mye dramatikk.

Swindon måtte bytte inn sin reservekeeper etter bare noen sekunder, og ved pause var man under med 0-2 i kampen og 2-3 sammenlagt. Det første baklengsmålet en kombinasjon av dårlig keeperspill og selvmål etter en corner, før utlånte Stephen Darby var litt uoppmerksom som høyreback og var negativt involvert i den andre scoringen.

Swindon fikk så sin kaptein utvist, men greide å komme tilbake og utligne sammenlagt i 2.omgang, før Charlton også ble redusert til ti mann. Stephen Darby ble etter hvert flyttet over på venstrebacken.

Hjemmelaget var alt i alt klart best gjennom 120 minutter, men Swindon holdt ut til straffespark-konkurranse. Kun en spiller fra Charlton hadde misset da Stephen Darby gikk fram som femtemann for Swindon på stillingen 4-4. Iskaldt satte scouseren ballen i hjørnet, og dermed spill på Wembley mot vinneren av tirsdagens kamp mellom Millwall og Huddersfield.