En tredjedel av dokumentene er gjennomgått

De hemmeligholdte Hillsborough-dokumentene vil trolig bli offentliggjort samlet. Et ekspertpanel gjennomgår for øyeblikket tusenvis av dokumenter om tragedien i 1989. Dokumenter som publikum tidligere har vært nektet adgang til. En tredjedel av arbeidet er nå unnagjort.

Det er ikke satt noe tidsskjema for gjennomgangen, så det er foreløpig uvisst når publikum får innsyn i dokumentene. Det antydes imidlertid at komiteen jobber mot en frigivelse av dokumentene i løpet av 2012.

Liverpool Echo melder at de etterlatte etter de 96 Liverpool-supporterne som mistet livet i tragedien er oppmuntret over oppdateringene de har fått fra panelet. Et panel som ledes av biskopen i Liverpool. I forrige uke ble Hillsborough-familiene informert om at panelet fortsatt har til gode å bli nektet tilgang til bestemt informasjon, og at de heller ikke så langt har funnet dokumenter som har blitt stemplet som konfidensielle. Familiene har fryktet at Regjeringen ville nekte panelet adgang til bestemte dokumenter. Det har så langt ikke skjedd.

Panelet har så langt gjennomgått cirka en tredjedel av dokumentene. Tre arkivarer og tre etterforskere studerer informasjonen. Representanter for familiene får med jevne mellomrom møte de åtte som sitter i den uavhengige komiteen, slik at de blir oppdatert på utviklingen i arbeidet. Det siste møtet fant sted i forrige uke.

- Det er alltid godt å få oppdateringer. Ellers ville ikke familiene visst hva som foregår, kommenterer Sheila Coleman, som er talskvinne for Hillsborough Justice Campaign.

The Hillsborough Family Support Group, som representerer majoriteten av Hillsborough-familiene, skal møte panelet før jul.

Dokumentene som gjennomgås inkluderer dokumenter fra South Yorkshire Police, den regionale brann- og ambulansetjenesten, Sheffield Wednesday FC og bystyret i Sheffield. I tillegg gjennomgås dokumenter fra West Midlands Police og dokumentene fra undersøkelsene til Lord Justice Taylor og Lord Justice Stuart Smith.