Fjerdeplass for U18

Liverpool U18 hadde en fenomenal sesonginnspurt, der de gikk ubeseiret gjennom sine ti siste kamper. En prestasjon som trener Rodolfo Borrell sier seg fornøyd med. De røde endte til slutt på fjerdeplass i seriespillet.

Borrell mener at 2-1 seieren over Manchester City i februar var katalysatoren til den gode innspurten. Etter en svak start på sesongen, leverte de røde den ene gode prestasjonen etter den andre utover vinteren og våren.

- Jeg tror spillerne tilegnet seg en bedre taktisk forståelse og bedre fotballforståelse utover i sesongen, i tillegg til at vi klarte å øke tempoet på spillet vårt, forklarer Borrell til Liverpoolfc.tv.

- Vi ble også sterkere på dødballer. Vi hadde problemer på dødballsituasjoner i starten av sesongen, legger spanjolen til.

- De gode resultatene startet i en vanskelig bortekamp mot Manchester City, og vi avsluttet sesongen bedre enn City. En klubb som har brukt store penger på sin ungdomssatsing. Til slutt endte vi tre poeng foran dem på tabellen.

- Vi slo også Everton i en fantastisk kamp. Vi vant 2-1 i Bolton og spilte uavgjort mot West Bromwich, som er et av de beste lagene i ligaen.

Everton og West Bromwich ble nummer 2 og 3 på tabellen, etter seriemester Manchester United.

- De gode resultatene økte motivasjonen, lagånden og vinnermentaliteten. Jeg er ganske godt fornøyd med at vi spilte 10 kamper på rad uten å tape, og vi avsluttet sesongen på den måten jeg forventet at vi ville gjøre det.

De røde avsluttet sesongen med å slå Huddersfield 4-0 på bortebane, og stoppet dermed på 45 poeng på sine 28 kamper. Det holdt til en fjerdeplass i serien, a poeng med West Bromwich på tredjeplass, men fem poeng bak Everton og 10 poeng bak Manchester United.

- Jeg kan ikke peke på et øyeblikk i sesongen og si at det har vært det beste. Hele sesongen har vært en stor opplevelse for meg. Det er en glede og en ære å være en del av denne klubben, sier den tidligere Barcelona-treneren.

- Jeg var i Barcelona i 14 år, og du glemmer veldig lett hvor priviligert du var i en klubb som det. Selv i tunge stunder synes jeg det er en sann fornøyelse å være her og representere denne klubben, avslutter Borrell.