Flest semifinaler for Liverpool

De røde vil spille sin semifinale nr.16 i Europa mot Atletico Madrid, mest for en engelsk klubb. Hyggelig statistikk i semifinaler og mot spanske lag. Svak sesong for Atletico.

Noen tall foran semifinalene i Europa League, mot Atletico Madrid:

¤ Liverpools statistikk i Fairs Cup/UEFA Cup/Europa League: 312 kamper, 177 seire, 66 uavgjort og 69 tap.

¤ De to klubbene møttes for første gang i Europa forrige sesong. Begge kampene i Champions League gruppespillet endte 1-1, hvor Simao utlignet åpningsmålet til Robbie Keane i Madrid og et sent straffespark fra Steven Gerrard utlignet et ledermål for Maxi Rodriguez på Anfield.

¤ Dette er 16. gang Liverpool spiller i en semifinale i Europa. De har tidligere vunnet 11 og tapt bare fire ? mot Inter i 1965, Leeds i 1971, Paris St Germain i 1997 og Chelsea i 2008.

¤ 16 semifinaler er mest blant engelske klubber, foran Manchester United (14), Chelsea (10) og Leeds (9).

¤ De gangene Liverpool har spilt retur i semifinalene hjemme, har man vunnet sju ganger og spilt uavgjort mot Barcelona i 1976.

¤ De røde har bare tapt tre returkamper, alle borte, mot Inter i 1965, Tottenham i 1973 og Chelsea 2008.

¤ Dette er den 5. semifinalen for Liverpool i denne turneringen. Det eneste tapet var mot Leeds i 1971, med 0-1 (Anfield) og 0-0.

¤ Ingen engelske lag har tidligere vunnet på Vicente Calderon, på åtte kamper. Liverpool er tidligere et av fire lag som har spilt uavgjort.

¤ Dette er 15. gang Liverpool spiller i Spania. De har vunnet sju, fire uavgjorte og tre tap.

¤ De røde har bare tapt en av sine åtte siste kamper på spansk jord, mot Valencia med Rafael Benitez som manager i 2002.

¤ Maxi Rodriguez scoret det første målet til Atletico i Europa denne sesongen, i en kvalifiseringskamp for Champions League mot Panathinaikos. Sebastian Leto scoret et mål for grekerne.

¤ Dette vil bli den femte semifinalen i Europa for Jamie Carragher og Steven Gerrard. De har kun tapt en gang, mot Chelsea i 2008.

¤ Pepe Reina vil spille i en semifinale i Europa League ni år etter at han gjorde det samme mot Liverpool, for Barcelona, i UEFA-Cupen med Barcelona.

¤ De gangene Liverpool har spilt den første kampen borte i semifinaler i Europa, har de vunnet to, spilt to ganger uavgjort og tapt fire ganger.

¤ I likhet med Liverpool ble Atletico Madrid nr.3 i sin gruppe i Champions League, etter Chelsea og Porto men foran Apoel. De tok bare tre poeng, færrest blant lagene som endte som tredplass i gruppespillet.

¤ Atletico har etter at de kom med i Europa League slått ut Galatasaray (3-2), Sporting (2-2) og Valencia (2-2). De to siste rundene har man gått videre på bortemålsregelen.

¤ Selv om Atletico er i semifinalen, har de bare vunnet en av sine 12 siste kamper i Europa.

¤ Hjemme i Europa denne sesongen har Atletico vunnet bare en kamp, spilt fem uavgjorte og tapt en gang.

¤ Deres stadion Vicente Calderon er oppkalt etter klubbens president på 60-, 70- og 80-tallet.

¤ Simao har scoret mot Liverpool i Europa både for Benfica og Atletico Madrid, og spilte mot de røde i semifinalen i UEFA-Cupen med Barcelona i 2001.

¤ Diego Forlan ble toppscorer i spansk liga forrige sesong med 32 mål, den første spilleren fra Atletico siden Christian Vieri i 97/98.

¤ Skulle Atletico Madrid komme til finalen, vil det bli første gang i historien de gjør det i tilsvarende turnering.

¤ Atletico vant 2-1 i en pre-season kamp på Anfield i august, etter scoringer av Sergio Aguero og Diego Forlan.


Kilde: Ged Rea, liverpoolfc.tv