Første FA-cupkamp mot Reading

Reading og Liverpool møtes for aller første gang i FA-cupsammenheng, når lagene barker sammen på Madejski Stadium i morgen kveld. Reading blir dermed Liverpools 96. ulike motstander i FA-cupen.

Kun Manchester United (11), Arsenal (10) og Tottenham (8) har vunnet FA-cupen flere ganger enn Liverpool, som med sine syv finaleseire står likt med Aston Villa.

Bortekamp mot Reading innebærer at Liverpool har trukket bortekamp i tredje runde i sju av de siste åtte sesongene. I fjor vant de røde 2-0 borte mot Preston i tilsvarende runde, etter scoringer av Albert Riera og Fernando Torres.

Liverpool har røket ut av FA-cupen etter å ha møtt motstand fra lavere divisjoner fire ganger i løpet av de ti siste sesongene. Det var mot Blackburn i 2000, Crystal Palace i 2003, Burnley i 2005 og Barnsley i 2008.

Fernando Torres gjorde sitt første hat-trick for Liverpool nettopp på Madejski Stadium, i en ligacupkamp i september 2007. Yossi Benayoun gjorde sin første Liverpool-scoring i samme kamp.

(artikkelen fortsetter under bildet)

En scoring for Steven Gerrard i morgen, vil bety at han blir den 14. Liverpool-spiller til å nå ti mål i FA-cupen.

Kun tre spillere av de som vant FA-cupen i 2006 er fortsatt i Liverpool FC. Det er foruten kaptein Gerrard, Pepe Reina og Jamie Carragher.

De røde har i morgen muligheten til å holde nullen i tredje kamp på rad. Det vil i så fall kun være andre gang denne sesongen de klarer den bragden.

Liverpool har tapt for lag fra lavere divisjoner 22 ganger i FA-cupen, mens de også har røket ut av tredje runde ved 22 anledninger.

Liverpool har vunnet fem av de seks kampene de har spilt mot Reading. Alle disse kampene har funnet sted i løpet av de siste fire årene. Reading har gjort mål i fire av de seks kampene. På Madejski Stadium har Liverpool vunnet to av tre ganger. Tapet kom i desember 2007, da de røde tapte 3-1.

Gylfi Sigurdsson har gjort mål i fem av Readings siste åtte kamper, og er klubbens toppscorer denne sesongen med sju mål. De blå og hvitstripede har imidlertid kun vunnet en av sine 20 siste hjemmekamper i ligaen. De har gjort 12 mål på disse 20 kampene. Reading har kun holdt nullen i en av sine siste 18 kamper, men de har også scoret mål i sine ti siste kamper.

Reading er for øyeblikket på 20.plass i The Championship, to poeng og to plasser over nedrykksstreken. De ble slått 4-1 av et annet av bunnlagene, Plymouth, sist mandag.

Det ventes at forsvarer Matthew Mills vil komme inn på laget igjen i morgen. Midtbanespiller Brian Howard, som har vært ubenyttet reserve de to siste kampene, kan også bli inkludert i startoppstillingen. Jay Tabb sliter med en strekk i baksiden av leggen, mens spissen Noel Hunt er kneskadet og sannsynligvis ute for resten av sesongen. Nyinnkjøpte Gunnar Thorvaldsson er ikke tilgjengelig for spill i morgen.

Liverpool må på sin side klare seg uten suspenderte og skadede Javier Mascherano og den skadede kvartetten Glen Johnson, Albert Riera, Nabli El Zhar og Martin Kelly.

- Vi har ikke råd til å undervurdere Reading. Det er noe en må være forsiktig med i FA-cupen. De er inne i en vanskelig periode, etter at de akkurat skiftet ut sin manager. De ønsker å forbedre seg, og vil gjøre det vanskelig for oss. De har spillere med Premier League-erfaring og jobber hardt som lag, uttaler Liverpool-manager Rafael Benitez til Press Association.