Første møte med målkåte tsjekkere

Liverpool spiller sin første offisielle kamp i Praha når de skal møte Sparta Praha i EL, og møter et lag som scorer mye, slipper inn mye, og har en av turneringens toppscorere i afrikanske Wilfried Bony.

Sparta Praha kvalifiserte seg for cupkampene i Europa League ved å ta ni poeng i en gruppe med CSKA Moskva, Palermo og Lausanne. Tsjekkerne tapte 3-0 i Moskva, men hadde for øvrig to seire og tre uavgjorte kamper i målrike oppgjør. Sparta scoret 12 mål, hvor av Wilfried Bony stod for fem av dem. Det gjør at bare Falcao hos Porto scoret flere mål i gruppespillet. Bony er en 22-årig spiss som har to landskamper for Elfenbenskysten.

Med 12 scoringer var det fem lag (CSKA Moskva, Zenit, Stuttgart, Sporting, Porto) som scoret flere mål i Europa League.

Sparta Praha er for øyeblikket ranket på 67. plass av UEFA. Liverpool har aldri tidligere spilt i Praha, men møtte i 2000-01 Slovan Liberec fra den tsjekkiske republikk, eller bare Tsjekkia, på vei mot triumf i UEFA-Cupen. De røde vant i 2.runde 1-0 (Heskey) hjemme og 3-2 (Barmby, Heskey, Owen) borte.

Liverpool har hatt tre spillere fra Tsjekkia, Patrik Berger, Vladimir Smicer og Milan Baros, og hvor Berger startet og sluttet sin karriere hos Sparta Praha.

Sparta Praha er den mest suksessrike klubben i Tsjekkia med 34 ligatitler og 17 cupmesterskap. I 1992 nådde de semifinalen i Serievinnercupen.  De ligger for øyeblikket på 2.plass i den hjemlige serien. De vil bli Liverpools 112 motstander i Europa.

Manager for Sparta er Jozef Chovanec, som både har spilt landskamper for og ledet Tsjekkia.