Frykter for klubbens fremtid

Tidligere kaptein og assistentmanager Phil Thompson frykter for Liverpools fremtid. Liverpool-legenden er oppriktig bekymret over at dagens eiere ser ut til å kjøre klubben i grøfta.

- Visse folk elsker å se Liverpool FC bli dratt ned i søla. Det som skjer nå er opprørende for meg. Jeg hater å se vår fotballklubb bli latterliggjort på den måten den blir nå, sier Thompson til Liverpool Echo.

- Jeg er en tidligere spiller og en tidligere assistentmanager, men fremfor alt er jeg en supporter. Som klubb har vi alltid gjort det bra, men utviklingen under de nåværende eierne er en skam, legger han til.

Manager Rafael Benitez har vært under sterkt press denne sesongen, og Thompson trekker parallellen til Gerard Houlliers situasjon i mai 2004, da han selv og Houllier ble vist utgangsdøra etter å ha blitt nummer fire i Premier League.

- Jeg var med på det som skjedde, og det var ikke hyggelig. Alle snakker om hva som kommer til å skje nå. Det er forferdelig med alle spekulasjonene, og dette er en by hvor rykter får bein å gå på.

- Det er en vanskelig tid for alle, og man må bare holde det gående i en ekstremt vanskelig situasjon. Jeg misunner ikke Rafa posisjonen han og hans stab befinner seg i. De eneste som kan ordne opp i dette er Rafa og folkene som leder klubben. Uansett hva som skjer, så håper jeg man finner en rask og fornuftig løsning på problemene.

- Da Gerard Houllier forlot klubben holdt han en fantastisk pressekonferanse. Dersom Rafa forsvinner, håper jeg de kommer til en felles løsning. Det har vært nok rot i denne klubben en stund nå. Vi ønsker ikke mer skittentøyvask.

- I 2004 ønsket vi egentlig å fortsette i jobbene våre, men denne gangen er det trolig opp til Rafa om han blir i klubben eller ikke. Han befinner seg i en veldig vanskelig situasjon.

Supporterne virker å være splittet i synet på Benitez. En del mener at seks år med spanjolen er nok, mens andre mener at klubbledelsen må gjøre det som står i deres makt for å beholde manageren. Juventus lurer i kulissene, og ønsker å prise Benitez vekk fra Anfield. Manageren har som kjent forlangt garantier for at han får bruke de transferpengene han får inn gjennom salg. Thompson mener at Benitez har blitt sviktet av eierne og ledelsen.

- Jeg har sympati med Rafa. Man trenger en sterk administrativ ledelse i en toppklubb, men i Liverpool er den ikke-eksisterende. Eierne styrer klubben fra USA, og det eneste de ser ut til å være enige om er å være uenige.

- Dersom Rafa blir i klubben må han få mye mer hjelp. Ikke bare i form av penger, men også forståelse for den jobben han gjør. Han må få lov til å konsentrere seg om fotballen, ikke å holde regnskapet i balanse.

- Eierne må investere i laget, for troppen er åpenbart ikke god nok. Spurs, Man City og Aston Villa har hatt fremgang de siste årene, og har mye større finansielle muskler enn det Liverpool har for øyeblikket. Sammenligner man Tottenhams tropp med Liverpools, ser man at Spurs har en mye sterkere stall.

- Da Gerard Houllier og jeg avsluttet med fjerdeplass, ble det sett på som for svakt. Men vi måtte ikke konkurrere mot et Manchester City med milliarder å rutte med,  og Villa hadde heller ikke slike summer å rutte med som de har hatt de siste årene.

- Dersom klubben ikke gir Rafa penger å handle for, tvinger de ham trolig til Juventus. Han tenker trolig at det er umulig å snu dette uten penger å rutte med.

- Mot Atletico Madrid satte han inn Pacheco, El Zhar og Degen i et forsøk på å få et mål mot slutten. Vi hadde riktignok skader på Insua, Skrtel, Aurelio og Torres, men sett bort i fra Torres er det ingen av de andre som ville ha utgjort noen særlig forskjell.

Dersom Benitez forsvinner fra Liverpool, frykter Thompson at det blir vanskelig for klubben å sikre seg en ny toppmanager. 56-åringen tror ikke Liverpool FC vil gjøre fremskritt før Tom Hicks og George Gillett har solgt seg ut.

- Navn som Roy Hodgson, Martin O’Neill, Guus Hiddink og Jose Mourinho er nevnt, men jeg tviler på at noen av dem vil komme dersom tilstandene fortsatt er kaotiske og det ikke finnes penger til spillerkjøp.

- Jeg hater disse spekulasjonene om fremtiden til Torres og Gerrard, og jeg frykter at vi må leve med dette gjennom hele sommeren. Selv om vi solgte Torres, er det ingen garanti for at manageren fikk benytte pengene til å forsterke troppen.

- På mange måter spiller det ingen rolle om Rafa blir eller forlater klubben, for klubben vil ikke få fremgang før eierne har solgt seg ut. Folk snakker om at styreformann Martin Broughton må få klarhet i Rafas fremtid, men det er ikke det Broughton er hentet inn for. Han er hentet inn for å selge klubben, og det er hva han må fokusere på.

- Martin må fortelle eierne hva som er en edruelig pris for klubben, og overbevise dem om at de må selge seg ut så fort som mulig. Klubben går usikre tider i møte, og det vil være for ille om vi må gjennom et transfervindu til der manageren må hente inn spillere på gratisoverganger og billigsalg.

- Retningen denne klubben går i skremmer meg. Jeg frykter for klubbens fremtid, avslutter Thompson.