Full av respekt for Hodgson

Manchester City-manager Roberto mancini er full av respekt for Liverpool-manager Roy Hodgson foran kveldens møte på City of Manchester Stadium.

Manchester Citys Roberto Mancini har mange godord å komme med om kollega Roy Hodgson foran kveldens møte i Manchester. Liverpool og Roy Hodgson ses på som en stor utfordrer for City i kampen om en plass i neste sesongs Champions League.

Mancini tror at kveldens møte mellom Manchester City og Liverpool på Eastlands kan ha stor betydning for tabellsituasjonen i Premier League i mai.

Det er to lag i hver ende av den finansielle skalaen som møtes tre timer før midnatt (norsk tid) i kveld. Mens italienske Mancini har brukt 130 millioner pund så langt i transfervinduet, har engelske Hodgson nøyd seg med 10,5. Det viktigste for Liverpool-manageren har vært å holde på de beste spillerne, Steven Gerrard og Fernando Torres. Sistnevnte har Mancini vært en stor beundrer for og svært interesserte i å bringe til Manchester City.

En drøy uke før transfervinduet lukkes, linkes Javier Mascherano fortsatt bort fra Anfield, mens det nå er klart at Dirk Kuyt blir værende.

Nå vet Mancini at han står overfor en tøff test.

- Liverpool er et sterkt lag. De solgte ikke noen av sine beste spillere fra siste sesong. Vi har et sterkt ønske om å vinne over de røde, men har mye respekt for dem og en stor respekt for manager Roy Hodgson. Det bør bli en god kamp, sier Mancini til Daily Post.

Englands midtbanespiller James Milner debuterer sannsynligvis for de lyseblå i kveldens kamp, etter forrige ukes byttehandel, der Stephen Ireland gikk motsatt vei, til Aston Villa. I tillegg til Milner er Jerome Boateng, David Silva, Aleksander Kolarov, Yaya Toure og Mario Balotelli kommet til Mancinis tropp. Boateng har vært plaget med en kneskade og forverret denne ytterligere ved å kollidere med en flytralle (!) siste helg.

City går til hjemmekampen mot Liverpool med en 1-0-seier borte over rumenske Timisoara på torsdag i play off-kamp for deltakelse i Europa League.

I kampen i Romania fikk debutant og målscorer Mario Balotelli en smell i kneet, men Mancini håper landsmannen skal bli klar til kveldens kamp.