Gerrard føler at formen er på vei

Gerrard føler seg fin, men formen kan bli enda bedre. Innrømmer at han noen ganger har kommet tilbake for tidlig. Viktig å først få orden på forsvarsspillet før laget kan vise mer offensivt.

Steven Gerrard var tilbake etter en hamstringskade mot Wolverhampton. Tidligere i sesongen slet han med et lyskeproblem som han hadde pådratt seg på landslagsoppdrag med England. Lagkapteinen føler at formen nå er på vei.
- Min form er veldig bra nå, sier Steven Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Jeg har trent godt siden jeg kom tilbake fra den siste skaden. Jeg var veldig fornøyd med opptredenen min mot Bolton. Jeg føler likevel at jeg fortsatt kan bli bedre, men når vi nå tar fatt på derbyet føler jeg meg mye bedre.

- Det har ikke vært snakk om å holde tilbake. Jeg har aldri holdt tilbake. Mitt problem har vært at jeg noen ganger har vært kommet tilbake for tidlig. Jeg har noen ganger spilt kamper som manageren har ønsket at jeg skulle spille, eller jeg har ønsket å komme tilbake.

- Jeg har spilt kamper denne sesongen når jeg har ikke har vært i form og hatt kjenninger. Alt jeg vil gjøre er å få være der ute. Kanskje det er en min egen feil, å ikke være sterk nok til å si at jeg ikke har vært klar.

- Men det har vært frustrerende. Hvis det fløt for alle og alle var i toppform, ville jeg kanskje ikke ha presset meg så mye. Men vi har slitt.

- Noen ganger har jeg blitt bedt om å gå gjennom smerteterskelen og kanskje uten trening. Det har skjedd med mange spillere. Vi har vært uheldige denne sesongen. Men det har betydd at mange spillere har måttet legge press på seg selv, og det er godt å se.

Det er denne innstillingen som gir håp om at Liverpool kan klare å kvalifisere seg til Champions League. Fernando Torres, Yossi Benayoun og Glen Johnson er fortsatt på skadelisten. Albert Riera og Daniel Agger har også vært ute, mens nyervervelsen Alberto Aquilani forsøker å finne seg til rette i engelsk fotball.

- Som fotballspiller er innstilling, karakter og innsats det minste du kan vise. Formen kan være midlertidig. Du er ikke alltid i toppform. Når du ikke er det, er det likevel viktig å vise disse kvalitetene. Det kan hjelpe deg til å finne formen.

- Vi har gjort det. Vi har alle brettet opp ermene og kjempet for hverandre, og i de seks seneste kampene har det snudd seg.

Til tross for bedre resultater har Liverpool likevel fått kritikk for spillet, spesielt i forhold til hva laget presterte på vårsesongen i fjor.
- Jeg tror ikke den kritikken vi har fått har vært for hard. Vi kan ikke lete etter unnskyldninger. Når det fløt for laget sist sesong, tok vi i mot hyllesten. Men når du ikke presterer, må du ta i mot kritikken.

- Det gode er at spillerne ikke synes synd på seg selv. Vi har reagert, og nå snur vi dette.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan laget har respondert de seneste seks kampene. Det minste vi kan gjøre er å vise god innstilling, karakter og holdning.

Liverpool har slitt med å finne veien til nettmaskene, bare 27 fulltreffere på de seneste 25 kampene. Bakover har de røde nå holdt buret rent i fem av de seneste seks Premier League-kampene.
- For at et lag skal begynne å spille godt, er forsvarsspillet det første som må ordnes, fortsetter Gerrard.

- Man kan være litt mer eventyrlysten fremover etter det.

- Laget har vært mye mer solid. Det har hindret oss i å være litt mer eventyrlystne, men jeg forstår hvor manageren vil hen. Å holde buret rent kan hjelpe oss til å få resultater og få mer selvtillit.

I dag venter Everton, før Liverpool møter Arsenal og Manchester City.
- Vi må prøve å behandle dette som en vanlig kamp. Men vi vet at den selvtilliten vi kan få fra å vinne et Merseyside-derby er enormt. Det kan være et nytt tegn på at vi er på rett vei.

- Da vi beseiret Everton på Goodison tidligere denne sesongen, såret det dem veldig mye, og det har hjulpet dem til å få snudd sesongen rundt. De har er inne i en fantastisk rekke av kamper, og har gjort det veldig bra.

- Vi vet det blir en jevn kamp, men vi mener at våre fans kan gi oss en fordel. Vår selvtillit er bedre, og vi er klare.

Tottenham og Aston Villa møtes senere i dag. Når dagen er omme, kan Liverpool ligge på 4.plass.
- 4.plass er det realistiske målet tatt i betraktning hva som har skjedd denne sesongen. Vi må fortsette å kjempe for topp fire. Det er viktig økonomisk, og hver spiller ønsker å være involvert i Champions League.

- Vi skal prøve å hente hjem Europa League. Det er det eneste trofeet vi kan vinne nå. Vi vil ikke gi opp når det gjelder å komme på en høyere plass i Premier League, men vi må være realistiske. Vi sikter oss inn på en Champions League-plass nå.