Glem City, advarer Hodgson

Det var dagen derpå på Melwood i dag. Nå maner Roy Hodgson alle røde til å glemme marerittet på City of Manchester Stadium. Seire over Trabzonspor og WBA vil ”kickstarte” sesongen, sier manageren.

Hodgson vet at positive resultater i Tyrkia torsdag og hjemme mot West Bromwich på søndag vil føre til at mye av det som skjedde mandag vil bli glemt. Nå håper han at Liverpool-stjernene skal fortsette sesongen uten noen Eastland-bakrus.

- Dette er en gruppe med rutinerte spillere. Vi har alle vært lenge i toppfotballen og alle vet at vi ikke alltid vinner og ikke alltid taper hvis du er i en klubb som vår, sa Hodgson til liverpoolfc.tv.

- Tap er noe som kommer, men det er veldig viktig å fortsette og ha troen på det du holder på med og ikke la et slikt tap forgifte de kampene som følger. Vi må sørge for at dette ikke påvirker oss på søndag mot West bromwich Albion, hvor vi virkelig trenger å starte sesongen vår. Nå må vi sørge for at vi står på hardt, står sammen og får litt glede ut av fotballen vår.

De røde har fått ett poeng på de to vanskelige åpningskampene i Premier League-sesongen, hjemme mot Arsenal og borte mot Manchester City. Tabellen viser at Liverpool for tiden gjør seg fortjent til en 17. plass. Men Roy Hodgson er ikke bekymret.

- For meg er dette en kontinuerlig arbeidsprosess. Det er kun få uker siden jeg begynte arbeide med denne spillergruppen. Vi har mye arbeid å gjøre og dette vet spillerne. De var veldig frustrerte og skuffede mandag kveld, men det er opp til oss selv å gjøre det riktigere og bedre i kampene som kommer.

Manageren sa rett etter kampslutt at laget hans var uheldige som tapte 3-0 i Manchester mandag. Dette gjentar han etter å ha fått kampen litt på avstand.

- Avslutningene og effektiviteten var en stor forskjell mellom lagene. De var veldig sterke i den siste tredjedelen og skapte ikke så mange sjansene utenom de tre målene.

- Jeg synes i lange perioder at det var noenlunde jevnspilt hvor begge lag var flinke til å la ballen gå på midten av banen. ;Men forskjellen er, som i alle kamper, er målene. Og Manchester City tok bra vare på de sjansene de hadde. Spesielt Citys første mål var en god avslutnign, men jeg er noe mer skuffet over de to andre målene fordi det under normale omstendigheter ikke slipper inn, sier Hodgson.