Grobbelaar til TV2

Liverpool-legenden Bruce Grobbelaar skal jobbe som korrespondent, ekspert og reporter for TV2 under VM i Sør-Afrika. Nicolaj Køhlert, Jakub Sokolik og Patrik Poor uttatt på U17-landslag.

Meningen er at TV2 skal bruke Bruce Grobbelaar i tospann med Davy Wathne under VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Selv om Liverpool-legenden får tittelen ekspert, nøler han med å skilte seg med tittelen.
- Jeg er ingen ekspert - det vil være nok av dem tilstede fra før! Jeg kan bare skilte med å ha 25 år på baken som spiller og sju år som trener; og å få dra til et sluttspill for første gang, uten å måtte delta aktivt, er en sann glede, sier Grobbelaar til tv2.no.

Med Grobbelaar på laget får TV 2 en ekstra dimensjon på sin VM-dekning.
- Jeg er født i Sør Afrika, og startet min profesjonelle karriere der. Jeg returnerte dit for å starte min trenerkarriere, og har reist i store deler av landet - jeg kjenner folket, kulturen, geografien, klimaet. Jeg vil gjerne bidra med å formidle dette til seerne - ikke bare fotballen, men variasjonen i kulturen, severdighetene, selve kjernen av denne fargerike nasjonen. I tillegg, gjennom kontaktene jeg har knyttet som spiller og trener i Zimbabwe, Sør Afrika, England, Canada og Norge, vil jeg gjøre mitt beste for å få gode innsideintervjuer og komme tettere på lagene, fortsetter Liverpool-legenden.

TV 2s fotballsjef, Vegard Jansen Hagen, er glad for å ha fått Brucie med på laget.
- Bruce Grobbelaar er en perfekt VM-profil for TV 2. Han er en internasjonal fotballlegende, en entertainer og en døråpner. I tillegg har han sin bakgrunn fra det sørlige Afrika og trener- og spiller-erfaring i Sør Afrika. Dette blir kjempespennende, sier Vegard Jansen Hagen.

- Grobbelaar skal jobbe på egenhånd som ekspert og reporter, i tillegg til at han skal danne en dynamisk duo med vår VM- korrespondent Davy Wathne. Samspillet Bruce og Davy borger for unike opplevelser fra Sør Afrika.

Til VG forteller Bruce Grobbelaar ytterligere om sitt forhold til Norge.
- Da jeg spilte i Liverpool, trente jeg lag i Norge mellom sesongene. Jeg opprettholder disse båndene med årlige besøk sammen med «Liverpool Legends». I tillegg har jeg mange norske venner og er fadder for William Shankly Herstad, sønnen til Liverpool-supporter Tage Herstad. På den måten kan man godt si jeg har familie i Norge.

Køhlert, Sokolik og Poor på U17-landslag
Nicolaj Køhlert og Jakub Soklik er tatt ut for henholdsvis Danmark og Tsjekkia til en turnering for U17-landslag på La Manga fra 4. til 8. februar. I åpningskampen 4.februar møtes nettopp Danmark og Tsjekkia. To dager senere spilles Nederland-Tsjekkia og Norge-Danmark. 8.februar står Norge-Tsjekkia og Danmark-Nederland på programmet.

Patrik Poor er tatt ut på Ungarn U17 til to privatlandskamper mot Irland U17. Lagene møtes i Dublin 9.februar og i Bray 11. februar.