Hansen lånes ut etter nyttår?

Unge Martin Hansen har fått fem kamper på innbytterbenken for førstelaget denne sesongen, i og med at Brad Jones en periode slet med en skulderskade. Men det ble ingen innhopp for den danske målvakten. Hansens drøm om å spille for Liverpools førstelag lever imidlertid fortsatt, selv om Jones nå er skadefri igjen. Nå snakkes det om et utlån av dansken etter nyttår.

- Jeg har drømt om å spille for Liverpools førstelag siden jeg var liten guttunge. Da jeg skrev under kontrakten med klubben var drømmen fortsatt den samme. Det kan ta lenger tid å nå målet for en keeper, men etter å ha sittet på benken for førstelaget er jeg mer sulten på å spille for førstelaget enn noen gang tidligere, sier 20-åringen til Liverpoolfc.tv.

- Jeg vet at målvakter er veldig, veldig heldige om de slipper til for førstelaget i en alder av 20 år, men fotball er et spill der alt kan skje, så jeg får bare fortsette å jobbe hardt, legger han til.

- Vi har hatt samtaler om at jeg kanskje skal lånes ut etter nyttår, for å tilegne meg litt rutine i lavere divisjoner, og få spilt noen kamper. Det er først når du spiller to kamper for uken, du ser hvordan det går. Jeg bryr meg ikke så mye om hvilken klubb det blir i. Om det betyr at jeg må flytte til London for en periode, så får det bare bli slik.

- Å trene sammen med Pepe Reina til daglig er en av de beste skolene du kan gå i. Du ser en av verdens beste keepere i aksjon. Lurer jeg på noe, kan jeg alltid spørre ham. Jeg prøver å gjøre det han gjør, men det er ikke alltid jeg får det til. Kanskje blir jeg like god som han en dag. Han prøver hele tiden å rettlede meg, og få meg på riktig spor. Han er en god lærer. Jeg mener han er en av de tre beste målvaktene i verden. Han er mentalt svært sterk, og hans distribusjon av ballen er fantastisk. Han er like presis som en midtbanespiller. Han kan slå en langpasning, og så scorer vi et mål fra den. Det er ikke mange keepere som er i stand til det.

- Fordi Peter Schmeichel er dansk og har spilt for store klubber, er han også et idol for meg. Jeg har prøvd å lære ting av ham også, slik som hans lange utkast. Jeg har også studert Iker Casillas. Men etter at jeg kom til Liverpool har jeg studert Pepe mest, og du må bare beundre hva han gjør i kamp.

- Liverpool er en stor klubb, med mange keepere. Jeg kjemper med karer som Peter Gulacsi og Dean Bouzanis, og må bare stå på videre. Du må være 100% fokusert hele tiden, da det alltid er noen som puster deg i nakken.

- Det har vært flott for meg å komme nærmere førstelaget. Jeg har jobbet hardt slik som alltid, og heldigvis synes keepertrener Mike Kelly at jeg gjør det bra. Jeg tror jeg har avansert litt i rekkene på grunn av ham.

- Nå har jeg to og et halvt år igjen av kontrakten min, så jeg har fortsatt god tid. Jeg håper jeg kan gå ut på lån og vise at jeg er i stand til å håndtere førstelagsfotball, og at Liverpool kan regne med meg om de trenger meg til førstelaget. Mitt første mål er å vise at jeg er god nok til å være fast reservekeeper for Pepe Reina. Jeg ønsker virkelig å spille for denne klubben. Skader oppstår av og til, og da må man ta sjansen når man får den. Man må ta de rette valgene ute på banen, jobbe hardt og vise de riktige holdningene.