Håper å ta ledelsen

Roy Hodgson mener at det vil være en stor fordel for hans lag, om Liverpool klarer å score det første målet på Goodison Park i morgen.

- I de fleste kamper, med unntak av Arsenal, har vi blitt liggende under, og har måttet kjempe oss inn i kampen igjen. Det har endt opp med at vi har måttet ta stor risiko, og sendt mange mann i angrep. Det ville ha vært fint om vi kunne ha fått noe å forsvare i stedet for noe å hente inn, uttalte Liverpool-manageren under gårsdagens pressekonferanse på Melwood.

Journalistene ville vite om Hodgson og spillerne nå følte ansvar for å levere varene, akkurat som Liverpools styre gjorde i går.

- Med det antyder du at vi ikke har følt slikt ansvar tidligere, repliserte manageren.

- Du må tilgi meg at jeg er litt kynisk i forhold til pressens vektlegging av et par svake resultater i begynnelsen av sesongen. Men jeg mener laget har jobbet hardt.

- Jeg synes ikke vi har spilt særlig bra, og vi har ikke vært i nærheten av det laget vi ønsker å fremstå som, men jeg synes det blir feil å antyde at dette skyldes eierforholdene, og at laget ikke har gitt maksimalt på grunn av dette.

- Det er ikke slik at laget ikke har gjort alt de har kunnet gjøre, og at de nå plutselig vil starte med det. Det er ikke slik i det hele tatt. Vi har faktisk hatt noen kamper denne sesongen der vi i deler av dem har spilt bra.

- Dersom kampen mot Blackpool hadde vært en boksekamp, ville vi ha vunnet på poeng. Men den var ikke det. Det har handlet om at vi har gjort feil i de bakre rekker, og sluppet inn mål, samtidig som vi ikke har tatt vare på sjansene vi har fått. Det er mye som spiller inn.

- Spillerne vil være glade for at eierspørsmålet virker å være løst. Men de vil være veldig nervøse foran kampen mot Everton, fordi de bare har tatt seks poeng på sju kamper, og fikk mye kritikk for spillet sitt mot Blakcpool i forrige kamp.

- I min alder, og etter alle disse årene innen fotballen, hadde en roligere og mer avslappet start på jobben i denne flotte klubben selvsagt vært å foretrekke. Det har jeg ikke fått. Delvis på grunn av eiersituasjonen, men også delvis fordi vi har spilt sju kamper, ikke har mer enn seks poeng og har tapt hjemme for Blackpool. Ingenting jeg sier og gjør kan få noe slikt til å virke positivt.

- Du kan ikke si noe positivt om situasjonen. Jeg må forsøke å se på denne enorme interessen og enorme mediedekningen vi har hatt de siste to ukene, og få en positiv spiral ut av dette. Det betyr jo at klubben fortsatt betyr utrolig mye for svært mange mennesker. Ikke bare for folk i Liverpool, men for folk over hele verden. Som en følge av dette, er jeg stolt over å jobbe for denne klubben, og jeg er enda mer stolt over å være manager for klubben, da det hjelper meg å innse hvilken stor jobb jeg har tatt på meg.

- Det viktigste nå er at vi klarer å snu trenden, og få noen gode resultater. Vi vil ikke klare det over natten. Du går ikke fra å ligge tredje sist til å ligge blant topp fire i løpet av en måned. Men klarer vi å snu trenden, nå som vi har nye eiere på plass, vil det gi meg en vidunderlig følelse.