Har ingen magisk kur mot bortesyken

Liverpool vant kun to av bortekampene mot de tolv beste lagene i Premier League i fjorårets Premier League. Foran kveldens korte tur til Manchester, sier manager Roy Hodgson at han ikke har noen magisk kur mot denne bortesyken.

Liverpool hadde ingen stor sesong i fjor, og havnet på en svak sjuendeplass. Mye av årsaken lå i det som skjedde de gangene de reiste ut av hjembyen. Nå venter en vanskelig bortekamp mot Manchester City. Foran sesongens første bortekamp sier Roy Hodgson til Daily Post at han ikke har noen magisk kur mot reisesyken før kveldens tur ned M62.

Tabellen lyger ikke, og det er en kjensgjerning at Liverpool kun vant to av bortekampene mot de tolv beste lagene i fjorårets Premier League, og kun en av fem cupkamper borte fra Anfield endte med seier. I møtene med Manchester City på Eastlands, har Liverpool en god statistikk. De røde har bare tapt en gang på sju besøk på City of Manchester Stadium siden det fantastiske stadionet åpnet i 2002.

- Det finnes ingen trylleformular på fire-fem setninger eller hokus pokus i denne bransjen. Det eneste som teller er at du spiller god fotball, og det jobber vi hardt for hver eneste dag, sier Liverpool-manager Roy Hodgson til Daily Post North Wales.

- Vi jobber for å bli sterkere defensivt og score mål. Greier vi det, så vinner vi, uansett om det er borte eller hjemme, sier Hodgson og kalles seg den ultimate motstanderen av tryllestaver.

Hodgson ber alle som nå ber han om å rette opp Liverpools dårlige borteform om tid til å få rettet opp lagets spill først. Og han har gjort det før.

- Da jeg kom til Fulham hadde laget vunnet en av 38 bortekamper. Så tapte vi de neste åtte eller ni, før laget vant tre på rad, sier Hodgson.

Manageren lover at det blir endringer i kveldens bortemøte med Manchester City. Både Martin Skrtel, Glen Johnson, Steven Gerrard og Dirk Kuyt er forvetnet å starte kveldens kamp etter å ha blitt hvilt mot Trabzonspor sist torsdag. Forhåpentligvis er Javier Mascherano også tilbake etter skade. Det vil bli gjort en test på Daniel Agger nært kampstart for å se om han er klar etter hjernerystelsen han pådro seg i siste ligakamp mot Arsenal. Det er også forventet at Fernando Torres starter kampen, etter at han greit kom gjennom de siste 45 miniuttene i Europa League torsdag.

Definitivt ute er Joe Cole, som i kveld begynner på sin tre-kampers suspensjon etter det røde kortet han fikk forrige søndag.

Hodgson har også stor tro på at Christian Poulsen er klar for Premier League-fotball etter å ha likt det han så av dansken mot Trabzonspor.

I siste uke av transfervinduet, fortsetter Hodgson å vurdere spillere som kan gå inn og forsterke Liverpools tropp. Kenny Dalglish var i Nederland søndag for å se angriperen Ola Toivonen og den meksikanske venstrebacken Carlos Salvido. Liverpool skal også ha hatt representanter på kampen mellolm FC Twente og Willem II for å følge Twentes Bryan Ruiz, som er verdsatt til 15 millioner pund.